Pomemben dan za Koroško: Tretja razvojna os vse do mejnega prehoda Holmec

Datum:

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je včeraj podpisal predinvesticijsko zasnovo za cesto od Otiškega vrha do Holmeca, za kar so se Korošci zavzemali že od samega začetka.

“Današnji dan je pomemben za Koroško! Podpisal sem predinvesticijsko zasnovo za hitro cesto od Otiškega Vrha do meje z Republiko Slovenijo na Holmcu! Tretja razvojna os se tako ne zaključuje v Dravogradu in dobiva končno podobo,” je na Twitterju zapisal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec in ob zapisu objavil video podpisa zasnove. S tem je Vrtovec potrdil svojo opredelitev do gradnje hitre ceste vse do mejnega prehoda z Avstrijo.

Konec avgusta se je infrastrukturni minister Jernej Vrtovec ob obisku Koroške opredelil do tega, da je 3. razvojna os smiselna samo v primeru izgradnje do mednarodnega mejnega prehoda Holmec. Znano je, da je že infrastrukturno ministrstvo Alenke Bratušek sprožilo postopke za prostorsko umeščanje odsekov Slovenj Gradec – Dravograd in Dravograd – Holmec, a je pri tem prihajalo do nemalo birokratskih ovir, pojavljale pa so se tudi ideje in pobude, da se naj hitra cesta zaključi v Dravogradu ali celo v Slovenj Gradcu. S podpisom predinvesticijske zasnove pa je minister Vrtovec potrdil namero gradnje ceste vse do Holmeca, za kar se od samega začetka zavzema tudi Odbor za izgradnjo 3. razvojne osi in Mladinska iniciativa za 3. razvojno os.

Prva dela na 3. razvojni osi so se oktobra že začela, in sicer na odseku Gaberke. Vrednost gradnje odseka, ki znaša znaša 8,5 milijonov evrov, obsegaja ureditev gradbišča, pripravljalna dela za dostopno cesto do deponije Premogovnika Velenje ter gradnjo 200 metrov štiripasovne ceste, vključno s preureditvijo tamkajšnjih regionalnih cest in njihovih navezav.

Več si oglejte na portalu e-koroška

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...