Pomoč osnovnošolcem v stiski: Razpis Rotary kluba Ljubljana

Datum:

Za nekatere otroke predstavlja pomoč dobrosrčnih ljudi edini način, da v svojem otroštvu niso prikrajšani za lepe spomine, brezskrbnost in so deležni enakih možnosti kot njihovi vrstniki. Zato že več kot tri desetletja rotarijci mesec december otvorijo z mislijo na najmlajše v stiski. Rotary klub Ljubljana je tako odprl razpis za dodelitev pomoči osnovnošolcem, v sodelovanju z RTV Slovenija pa organizira že 31. dobrodelni Miklavžev koncert. Letos bo ta potekal v nedeljo, 3. decembra 2023.

                   

Vse od leta 1993 rotarijci organizirajo Miklavžev koncert. V 31 letih se je spremenilo veliko, namen koncerta pa ostaja enak – zagotoviti pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo. »S pomočjo zbranih sredstev bomo otrokom pomagali ustvariti spomine na otroštvo, ki bodo ostali za vedno. Skupaj jim lahko omogočimo obiske šol v naravi, nakup šolskih potrebščin, šolska kosila, ekskurzije in ostale izvenšolske dejavnosti,« je ob odprtju razpisa povedal Blaž Šterk, predsednik Rotary kluba Ljubljana.

Osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom ali njihov šolski sklad se lahko na razpis Rotary kluba Ljubljana za dodelitev sredstev prijavijo do 31. 12. 2023, do 20. ure. Več informacij in vloga za razpis so objavljeni na spletni strani Rotary kluba Ljubljana.

31 let pomoči, obeleženih s koncerti
Tudi letos zbiranje sredstev poteka vse do konca meseca decembra, gledalci pa bodo lahko s klicem na dobrodelno številko sredstva donirali tudi med samim koncertom. Za večer vrhunskih nastopov in dobre družbe, ovit v dobrodelno noto, bodo poskrbeli Nina Strnad, Tilen Artač, Nuša Derenda, Ditka & band, Bossa de Novo, King Foo, Urban Lutman, Jure Počkaj, Evelin in Valerij Greblo, Nikola Pajanović, Tjaša Fajdiga, Domen Križaj, Mešani pevski zbor Danica, Godalni kvartet družine Babnik, Borut Bučar, Meta Fajdiga, Neli in Karmen Zidar Kos. Pridružile se jim bodo še zasedbe RTV Slovenija – Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor. Dirigenti bodo Mojca Lavrenčič, Rok Golob in Tadej Tomšič.

Koncert bo za ogled na voljo na 1. programu TV Slovenija, v nedeljo, 3. decembra 2023, ob 20. uri. Ponovni ogled koncerta bo mogoč v torek, 5. decembra, ob 18.10.

Otrokom lahko pomagamo vsi
Lepše otroštvo lahko otrokom pomagamo omogočiti vse do konca decembra, in sicer z SMS-sporočili. S poslanim SMS-sporočilom na številko 1919 s ključno besedo MIKLAVZ10 boste podarili 10 evrov ali s ključno besedo MIKLAVZ5 boste podarili 5 evrov. Skupaj lahko z majhno gesto pomagamo ustvariti spomine, ki bodo otrokom ostali za vedno.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...