POP TV je pravi gostilniški medij: Nezakoniti in bajni postranski zaslužki kaviar levice ostajajo prezrti!

Datum:

Odzval sem se vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo,” je obtožbe informativne oddaje 24UR, da je obedoval v gostilni kljub protikoronskim ukrepom, komentiral minister Zdravko Počivalšek. Za primerjavo: O spornem dvojnem položaju predsednika računskega sodišča in revizorja na FIFI Tomaža Vesela za četrt milijona evrov letno niso objavili niti enega novinarskega prispevka!

                   

Informativna oddaja 24ur na POP TV je v ponedeljek zvečer postregla z novim napadom na predstavnike trenutne vlade. Po bizarnih diskvalifikacijah nekdanje ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec zaradi “nekaj kosov pršuta”, zaradi česar je morala odstopiti kot predsednica DeSUS in z ministrskega položaja, so tokrat našli še eno gostilniško: minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek se je udeležil sestanka v gostilni, kjer naj bi pili in jedli, kljub protikoronskim ukrepom.

Minister Počivalšek je pojasnil, da se je udeležil sestanka v prostoru, izbranem na Obrtni zbornici Ormož in Ljutomer, kar je povsem skladno z ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Pri tem torej ni šlo za kosilo v gostilni, temveč so zgolj uporabljali njihove prostore, kar ni sporno ob spoštovanju veljavnih ukrepov.

Selektivno poročanje je značilnost POP TV
Ko gre za tovrstno poročanje POP TV, je precej bolj zanimivo, da do sedaj niso objavili niti enega novinarskega prispevka o postranskih zaslužkih predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela na FIFI. Mnenja številnih pravnikov, da funkcija, kakršno Vesel opravlja na mednarodni nogometni zvezi, ni združljiva s funkcijo predsednika računskega sodišča, novinarje ter urednike POP TV ne ganejo, da bi javnosti predstavili zgodbo, saj gre za enega izmed uradnikov, ki bi po svojem položaju moral biti najbolj čist med vsemi. Vesel namreč kot prvi na računskem sodišču gleda pod prste vsem državnim institucijam glede porabe javnega denarja. Le kdo bo torej gledal pod prste veljakom, če ne mediji, četrta veja oblasti?

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel. (Foto: STA)

Da je bila mera polna, je Veselovo računsko sodišče celo izdelalo poročilo glede nabave zaščitne opreme v prvem valu epidemije. Tega pa so pri POP TV izkoristili za napade prav na ministra Počivalška, ki je glavna tarča pri rušenju Janševe koalicije. Cilj je namreč vliti toliko nezaupanja v predsednika SMC, da bi se mu odpovedali njegovi poslanci in prestopili na drugo stran – h KUL. Neobjektivno poročanje s pritlehnimi političnimi cilji pa ni več značilnost medija, temveč aktivistična politična agitacija, značilna za čase, ko je medije usmerjala partija.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....