POP TV napadene lastnike zemljišč, ki nasprotujejo kanalu C0, označil za “upornike”

Datum:

Da je POP TV pogrnil na črti objektivnega novinarstva in da deluje le kot agitprop agencija in osebni piar Golobove vlade in njim naklonjenim, dokazuje dejstvo, da so lastnika zemljišča, ki nasprotuje gradnji kanalizacijskega kanala C0 skozi svojo zemljo, označili kar za “upornika”. Na propagandno retoriko voditelja Janija Muhiča so se na Twitterju odzvali številni, ki se strinjajo, da je šlo skozi vse meje novinarstva.

                   

Kaj jim dogaja na Popu? Lastniki zemljišč so zanje “uporniki”, protest medicinskih sester pa je zanje shod?! Ker to ni nobeno novinarstvo, niti slučajne napake, to so načrtne laži in politična propaganda, je na Twitterju zapisal raziskovalni novinar Bojan Požar, ki se je odzval na očitno propagandno retoriko voditelja na POP TV Janija Muhiča. Ta je lastnike zemljišč, ki so bili žrtve incidenta, medtem ko so nasprotovali gradbenim delom na lastni zemlji, označil za “upornike”, kar pa po mnenju številnih ni bila “napaka” ampak namerna propagandna retorika Golobovih zvestih psov.

“… po incidentu, ki ga preiskuje policija, naj bi dva upornika poiskala celo zdravniško pomoč,” je med drugim v oddaji na POP TV povedal voditelj Jani Muhič. Poročal je namreč o incidentu, ki se je zgodil v soboto na gradbišču kanalizacijskega kanala C0 v Črnučah v Ljubljani. Ljubljanski župan Zoran Janković namreč še kar vztraja in nadaljuje z gradnjo kanalizacijskega kanala, za to po navedbah lastnikov, ki so to v preteklosti že večkrat poudarili, nima potrebnega gradbenega dovoljenja. Po poročanju RTV Slovenija lastnikom zemljišč ni preostalo drugega, kot da podrejo varovalno ograjo in sprožijo uradni spor, pri čemer je prišlo do pretepa. Po poročanju javnega medija naj bi lastniki zemljišč želeli snemati delo, kar pa je zmotilo varnostnike, ki so se nasilno spravili nad lastnike. De osebi sta po poročanju televizije potrebovali zdravniško pomoč.

Na njegovo retoriko se je odzval strokovnjak za kominiciraje Edvard Kadič, ki se je spraševal, od kdaj so lastniki zemljišč uporniki. Sledili so številni ostali komentarji. Poleg Požarjevih tudi drugi, ki so bili pozorni pri poročanju Muhiča. “Ne popuščajo niti za milimeter. Izbira besed in kako se bo vodil javna debata, je izrednega pomena za propagando. Komunisti moskovske šole so to izpilili do potankosti,” je zapisal eden od uporabnikov na Twitterju.

Na Muhičevo retoriko se je odzval tudi nekdanji svetovalec za odnose z javnostmi na ministrstvu za kulturo Mitja Iršič, ki je prepričan, da ne gre za nenamerno napako: “Muhiču se ni zareklo. Tole je za trotlbobn nekdo napisal. Ko nekaj napišeš, prej dvakrat razmisliš.

Foto: Twitter

Gre za najnovejšega v nizu incidentov na gradbišču kanala, ki razburja del lastnikov okoliških zemljišč. Projektu ob tem nasprotuje tudi del mestne ljubljanske opozicije, ki je v začetku meseca na to temo sklical izredno sejo mestnega sveta, a je bil ta nesklepčen. S predlaganim sklepom so želeli med drugim občino pozvati, naj projekt ustavi. Kljub nasprotovanju mnogih pa Janković pri tem iz lastnih koristi vztraja ne glede na posledice.

To pa ni prvič, da smo videli, kako POP TV deluje kot levičarsko trobilo, namenjeno poročanju v korist Golobove vlade in levice. Glede na to, da so incidenti vedno pogostejši in da se protesti proti nesposobni Golobovi vladi vrstijo eden za drugim, so tudi o protestu zdravstva poročali kot o shodu, medtem ko o določenih protestih sploh niso proročali. Tako je bilo namreč s protestom upokojencev, ko se je večina osrednjih medijev pretvarjala, da do omenjenega protesta sploh ni prišlo. Spregledali so večtisočglavo množico, ki se je na račun neukrepanja oblasti znašla na robu, medtem ko v času Janševe vlade niso spregledali vsakotedenskih protestov politkolesarjev pod vodstvom Jaše Jenulla. Pri tem jih ni zmotilo, da jih je bilo velikokrat nekaj sto. Videti je, da med večjimi medijskimi hišami vlada moratorij na poročanje o protestih, očitno pa tudi pri ostalih incidentih, ki bi lahko kakor koli “očrnili” aktualno oblast.

Protest upokojencev (Foto: STA)

Gre za najnovejšega v nizu incidentov na gradbišču kanala, ki razburja del lastnikov okoliških zemljišč. Projektu ob tem nasprotuje tudi del mestne ljubljanske opozicije, ki je v začetku meseca na to temo sklical izredno sejo mestnega sveta, a je bil ta nesklepčen. S predlaganim sklepom so želeli med drugim občino pozvati, naj projekt ustavi. Kljub nasprotovanju  tolikih pa Janković pri tem iz lastnih koristi vztraja ne glede na posledice.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...