Popravek: Fajonova se je obdala z ljudmi, vpletenimi v kriminal mednarodnih razsežnosti: Njen svetovalec postal Sebastjan Selan, ki je omogočil pranje iranskega denarja!

Datum:

Dne  2.7.2020 smo na portalu Nova24TV objavili članek z naslovom Fajonova se je obdala z ljudmi, vpletenimi v kriminal mednarodnih razsežnosti: Njen svetovalec postal Sebastjan Selan, ki je omogočil pranje iranskega denarja! V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

»V objavi z dne 2.7.2020 so bile napisane neresnične in nepreverjene obtožbe na škodo Sebastjana Sela in Sandija Bonace. Avtor objave pred objavo ni kontaktiral niti Sebastjana Selana niti Sandija Bonace in pri njima ni preveril nasprotnih dejstev.

Sebastjan Selan in Sandi Bonaca sploh ne poznata Ivana Galeta
Sebastjan Selan in Sandi Bonaca nista v ničemer povezana z Ivanom Galetom, niti nista ekskluzivna dobavitelja večjih količin zaščitne opreme. Niti Sebastjan Selan niti Sandi Bonaca nista niti družbenika niti zakonita zastopnika v mariborski gospodarski družbi MD Global, niti v družbi OECO iz Krškega, niti ne poznata Ivana Galeta.

Obnova stanovanja Sove je bila zakonita
Obnova stanovanja SOVE je bila izvedena pravilno in zakonito, zaradi česar je Sandi Bonaca v sporu z bivšim delodajalcem Sovo uspel, saj je sodišče odločilo, da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita ter naložilo delodajalcu, da ga pozove nazaj na delo. Naknadno je Sandi Bonaca prostovoljno podal odpoved.

Sebastjan Selan je kot direktor SOVE takoj odreagiral na sum pranja iranskega denarja v NLB
Sebastjan Selan in Sandi Bonaca sta v času opravljanja dela na Sovi svoje delo opravila strokovno in zakonito ter v skladu s svojimi pristojnostmi in pooblastili, kar se nanaša tudi na obdobje, ko je bil šef Sove Sebastjan Selan. V zvezi z očitki glede NLB in Irana je Sebastjan Selan podal pojasnila parlamentarni komisiji, pri čemer je tedaj jasno pojasnil, da v času spornega dogajanja ni bil direktor Sove, temveč je bil na tem čelu Sove, njegov predhodnik Andrej Rupnik, ki ga je imenoval takratni in sedanji premier Janez Janša. Sebastjan Selan je takoj, ko je julija 2010 postal šef Sove nemudoma ustrezno odreagiral tudi v zvezi z NLB in Iranom, o čemer so bili obveščeni vsi odgovorni in pristojni v državi.

Sebastjan Selan ni svetovalec Tanje Fajon
Sebastjan Selan ni svetovalec Tanje Fajon in ne njen tesen sodelavec s področja nacionalne varnosti.

Sebastjan Selan in Sandi Bonaca
Zanju po pooblastilu odvetnica Tina Boštjančič

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...