Poslanci DeSUS so zadnji branik demokracije pred silami, ki uničujejo upokojensko stranko

Datum:

Nekdanji sporni direktor državne družbe Slovenski državni gozdovi Zlatko Ficko naj bi na seji sveta stranke DeSUS postal novi generalni sekretar upokojenske stranke. Gre za človeka iz tako imenovane “Golobičeve klike”, ki je rušil že nekdanjo predsednico DeSUS Aleksandro Pivec, sedaj pa gre za dokončanje načrta dokončnega uničenja stranke in razkosanja volivcev med SD in SAB.

                   

Večinski mediji so Karla Erjavca predstavljali kot rešitelja stranke DeSUS. Po vstopu v sedanjo vlado se je podpora stranki DeSUS dvigovala in sicer zaradi izpolnjevanja koalicijskih zahtev na področju upokojenske politike. Prav tako so ambiciozni načrti pripravljeni v prihodnje. Pri tem je zanimivo, da bi nekdo na vrat na nos uničil dosedanje delo in oblast predal politični opciji, ki za upokojence celo desetletje ni storila ničesar in jih je potiskala v vse večjo bedo.

Stranka DeSUS je že z nekdanjo predsednico Aleksandro Pivec postala dovolj suverena, da je odločitve sprejemala mimo “stricev iz ozadja”. Ker stanje suverene stranke ni ustrezalo političnim krogom Gregorja Golobiča, so jo uspešno odstranili zaradi nekaj sendvičev in kozarcev vina. Nova ovira so postali poslanci poslanske skupine DeSUS, ki so se kljub neštetim poskusom discipliniranja, “zvijanja rok”, ter omamnih ponudb za prestop na drugo stran, izkazali za pokončne branike demokracije ter poslanske funkcije v pravem pomenu, kot ga določa slovenska ustava.

Sledi uničenje DeSUS in razkosanje volilnih glasov
Sedaj pridemo do vloge Zlatka Ficka v tej politični farsi v režiji Karla Erjavca in omrežja Gregorja Golobiča. Del trde linije nekdanjega dolgoletnega sekretarja Liberalne demokracije Slovenije se je odločil, da prevzame in razbije trdno upokojensko politično stranko na slovenskem prizorišču. Stranka DeSUS ima na vsakih volitvah zagotovljenih med štiri do deset odstotkov volilnega telesa. A vse kaže, da so se Golobič in ekipa domislili, da je bolje, da ta delež v javnomnenjskih anketah bo pripadal strankam na levici (predvsem SAB in SD) ter novim strankam, ki jih za parlamentarne volitve v letu 2022 pripravlja tabor tranzicijske levice.

Zlatko Ficko je bil nekoč funkcionar Golobičeve stranke Zares, danes bi lahko postal generalni sekretar DeSUS. (Foto: Insajder)

Napovedana projekta Jožeta Pavliča Damijana in Jureta Lebna sta že od dva od njih. V lanskem letu je t.i. stranko športnikov napovedoval že Peter Vilfan. Tako Zlatko Ficko kot Nina Stankovič sta bila oba člana Golobičeve stranke Zares. Ne pozabite na nepozabne besede Golobiča o Erjavcu iz leta 2014!

Tako je sedaj po več preigravanjih jasno, da bo Erjavec ustoličil Ficka za generalnega sekretarja stranke. S tem pa je podpisal politično kapitulacijo. Da bi omilil situacijo, je Erjavec po včerajšnjih pogovorih s poslanci DeSUS za STA sporočil, da so se dogovorili, da ostanejo štirje poslanci DeSUS še naprej v stranki. Po njegovih navedbah so se tudi strinjali, da bodo nadaljevali skupaj kot zmerna opozicija, kar pomeni, da bodo podpirali vse tiste predloge, ki so v korist starejših in upokojencev.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...