[Video] Poslanec Grims razkril, kaj je socialistična logika in socializem v praksi: “Ja, prav ste prebrali!”

Datum:

Poslanec SDS Branko Grims ne more razumeti logike levice, ki se običajno bori za pravice delavcev. Medtem ko bi lahko zaposlenim omogočili višje plače, so slednji glasovali proti višjim neto plačam in vložili pobudo za razpis posvetovalnega referenduma o tem zakonu.  “To je res socializem v praksi: levičarji delavcem preprečujejo izplačilo višjih plač! Ja, prav ste prebrali. Če bi goreli neumnost in zavist levičarjev, bi Slovenija lahko grela ves svet,” je bil kritičen Grims. 

Poslanec SDS Branko Grims pravi, da je Nobelov nagrajenec za književnost Aleksander Solženicin povedal resnico: “Največja laž in prevara v zgodovini človeštva je trditev, da je socializem izum revnih delavskih množic za obvladovanje finančnih špekulantov in bankirjev. V resnici je socializem izum finančnih špekulantov in bankirjev za obvladovanje revnih in nevednih delavskih množic!”

V nadaljevanju Grims poudarja, da vse ekonomsko uspešne države sveta poznajo pravilo, da se z nižanjem davkov brez dodatnega obremenjevanja podjetnikov – delodajalcev – dviguje plača zaposlenih. “Tako brez poslabševanja konkurenčnosti podjetnikov na svetovnem trgu država omogoči vsem zaposlenim večjo blaginjo. Višja plača za boljše življenje delavcev in njihovih družin. Z vladnim predlogom novele zakona o dohodnini je končno tudi Slovenija na dolgoročno razvojno edini pravi poti,” je obrazložil.

Novela zakona o dohodnini prinaša dvig splošne davčne olajšave za vse zaposlene. Ta bi se postopno dvignila s sedanjih 3500 evrov na 7500 evrov. Država bi zato z davki dobila nekaj manj, zaposlenim pa bi ostalo več. “Višja plača v njihovi denarnici in s tem boljše življenje njihovih družin je tisto najpomembnejše, kar delavce zanima!” je bil jasen.

Socializem v praksi: proti višjim plačam
Prav iz tega razloga je Grims kritičen in poudarja, da nič ne potrjuje bolje misli Nobelovega nagrajenca Solženicina, kot “pobesnelo” nasprotovanje levičarjev v državnem zboru ob sprejemanju novele zakona o dohodnini, ki bi prinesla zaposlenim (delavcem) višjo neto plačo. “To je res socializem v praksi: levičarji delavcem preprečujejo izplačilo višjih plač! Ja, prav ste prebrali. Če bi goreli neumnost in zavist levičarjev, bi Slovenija lahko grela ves svet,” je še dodal.

Koordinator Levice Luka Mesec (Foto: STA)

V državnem zboru so morali prekiniti sprejemanje novele zakona o dohodnini, s katero bi že v letošnjem letu občutno povečali plače zaposlenim, ker je Levica vložila pobudo za razpis posvetovalnega referenduma o tem zakonu. “Socialistična ‘logika’: ker bi tisti z nižjimi plačami ob nižanju davkov pridobili manj kot tisti z višjimi plačami, je ‘bolje’, da čisto vsi delavci ostanejo brez višjih neto plač,” je obrazložil, kako je razmišljala Levica v tem primeru.

Za nevladnike je bil denar, za DSO ne
Grims je še prepričan, da pri opoziciji, ki jo je polna usta zavzemanja za “pravice zaposlenih” oziroma delavcev, v resnici nikoli sploh ni šlo res za to, ampak samo za oblast. Ker da oni bolje vedo, kaj zaposleni želijo – od njih samih. “Delajo se iz zaposlenih norca, češ, koliko “domov za ostarele bi lahko zgradili” iz denarja, ki bo po novem zakonu dodatno napolnil žepe zaposlenih … pa v minulih letih levih vlad niso zgradili niti enega, za na ideologiji kulturnega marksizma utemeljene “nevladnike”, ki uničujejo Slovenijo, so pa zapravili stotine milijonov evrov. In samo to hočejo še naprej: vaš zasluženi denar – zase!”

Po njegovem mnenju je “levi cesar je gol že dolgo”, gre zgolj za to, ali bodo ljudje spregledali, da je dogajanje povsem skladno z načeli Moše Pijade, ki je desetletja nazaj jasno povedal, da levičarji nočejo bogatih delavcev in kmetov, sploh nobenih premožnih ljudi, ki bi živeli od svojega dela, ampak edino obubožane reveže, ki bodo povsem socialno odvisni od države – ker bodo samo ti trajna volilna baza levičarjev. “Potem je logično, da višjih plač zaposlenih ne bodo dopustili,” je sklenil Grims.

Slovenija na pravi poti
V koaliciji bodo v naslednjih dneh (po preteku roka) vložili zahtevo za izredno sejo, da bi presekali blokado leve politične strani in omogočili čim prej višje plače zaposlenim. V primeru, da bo referendum razpisan, bi bilo razumno, da je izveden hkrati z volitvami. V vsakem primeru bo na volitvah šlo za razvoj. “Dejstvo, da koalicija pod vodstvom SDS želi z dvigom neto plač omogočiti vsem zaposlenim in njihovim družinam boljše življenje, levičarji pa temu nasprotujejo z vsemi sredstvi, je najboljši dokaz, da je Slovenija s sedanjo vlado in koalicijo na pravi poti!” je prepričan.

Grims je še dejal, da bo potrebno skupaj z družino, prijatelji in znanci iti na volitve in glasovati za SDS koalicijo, če želimo, da Slovenija na pravi poti tudi ostane. “Do takrat pa uživajte v lepotah zime: zima je najlepši čas v letu, saj samo pozimi levičarja lahko vidite, da ima roke v lastnem žepu,” je zaključil.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Župan Brežic: Občani so vznemirjeni zaradi načrtovanega azilnega centra

"Občani so bili izjemno nezadovoljni že zaradi samih migrantskih...

Odvetnik Stušek: Vladni odlok je nezakonit, zato ne ustvarja pravic in obveznosti za zdravnike

Vlada Roberta Goloba se je lotila stavkajočih zdravnikov z...

Antisemitizem se je preselil na levico

Antisemitizem je del evropske zgodovine. Sodi na njeno temno...

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...