Salonit Anhovo: Zaposleni za odlično poslovno leto bogato nagrajeni

Datum:

Salonit Anhovo je vodilni proizvajalec gradbenih proizvodov v Sloveniji s stoletno tradicijo proizvodnje cementnih in drugih hidravličnih veziv. Cementarna Salonit Anhovo je danes tehnološko, okoljsko in tržno primerljiva z najsodobnejšimi evropskimi cementarnami, pohvali pa se lahko tudi z uspešnim prehajanjem na zeleno. Zahvaljujoč izredno uspešnemu poslovnemu letu so bili njeni zaposleni nagrajeni z regresom v višini 2.000 evrov, kar je maksimalni neobdavčen znesek izplačila. 

Uspešno poslovanje, doseženi cilji pri produktivnosti in zavedanje, da so zaposleni ključ za nadaljnji razvoj v ogljično nevtralno družbo, so prispevali k letošnjemu izplačilu regresa. Po podatkih agencije AJPES se Salonit Anhovo uvršča med šest odstotkov vseh podjetij v Sloveniji, ki so prepoznana kot hitro rastoča podjetja. To so podjetja, katerih poslovanje ima pomemben pozitiven doprinos k razvoju slovenskega gospodarstva. Dodana vrednost na zaposlenega je okoli 138.000 evrov in je med najvišjimi v goriški regiji. Ti kazalci omogočajo tudi to, da so se letos plače v skupini Salonit povišale za 5,51 odstotkov, kar je nad lansko inflacijo.

Se pa tudi ostala podjetja v Sloveniji zavedajo vrednosti svojih zaposlenih. V Pivovarni Laško Union in Perutnini Ptuj so svoje zaposlene namreč letos nagradili z regresom v višini 1.800 evrov. Hofer je v ta namen namenil 1.700 evrov ter Lidl 1.750 evrov. V Petrolu, največji slovenski energetski družbi pri nas, so letos izplačali regres v višini 1.600 evrov, prav tako tudi v ajdovskem Pipistrelu. Pošta Slovenije je svojim zaposlenim namenila 1.650 evrov, Merkur in Iskra pa sta izplačala enak regres v višini 1.400 evrov.

Salonit Anhovo (Foto: Salonit Anhovo)

Finančna plat zaposlitve je pomembna motivacija, a ni edina
Skupina Salonit danes zaposluje okoli 370 sodelavk in sodelavcev, dve tretjini zaposlenih pa prihaja iz občine Kanal ob Soči. Zavedajo se, da je finančna plat zaposlitve pomembna motivacija, a ob tem poudarjajo, da ni edina. Zaposlenim je pomembno, da so del ambiciozne razvojne zgodbe ter da imajo možnost osebnega in profesionalnega razvoja, so prepričani v družbi. Posebna motivacija je tudi začrtana pot do ogljične nevtralnosti, ki jo želijo doseči do leta 2035.

Aktivni so pri vajeništvu in praksah
Vključevanje zaposlenih se pogosto začne v cementarni še v času njihovega izobraževanja. Tako smo aktivni pri vajeništvu in praksah, redno razpisujemo štipendije, podpiramo podjetniške krožke, sodelujemo v celotnem izobraževalnem ciklu  – od osnovnih in srednjih šol do fakultet. V zadnjih letih je prišlo do intenzivne menjave generacij, kar daje možnosti za zaposlovanje mladih visoko izobraženih strokovnjakov in prenos znanja med generacijami. V Salonitu Anhovo imajo tako 23 štipendistov, vajeništvo pa bodo vzpodbujali tudi v prihodnje. Trenutno je razpisanih več prostih delovnih mest predvsem za poklice tehničnih strok.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...