Salonit Anhovo: Zaposleni za odlično poslovno leto bogato nagrajeni

Datum:

Salonit Anhovo je vodilni proizvajalec gradbenih proizvodov v Sloveniji s stoletno tradicijo proizvodnje cementnih in drugih hidravličnih veziv. Cementarna Salonit Anhovo je danes tehnološko, okoljsko in tržno primerljiva z najsodobnejšimi evropskimi cementarnami, pohvali pa se lahko tudi z uspešnim prehajanjem na zeleno. Zahvaljujoč izredno uspešnemu poslovnemu letu so bili njeni zaposleni nagrajeni z regresom v višini 2.000 evrov, kar je maksimalni neobdavčen znesek izplačila. 

                   

Uspešno poslovanje, doseženi cilji pri produktivnosti in zavedanje, da so zaposleni ključ za nadaljnji razvoj v ogljično nevtralno družbo, so prispevali k letošnjemu izplačilu regresa. Po podatkih agencije AJPES se Salonit Anhovo uvršča med šest odstotkov vseh podjetij v Sloveniji, ki so prepoznana kot hitro rastoča podjetja. To so podjetja, katerih poslovanje ima pomemben pozitiven doprinos k razvoju slovenskega gospodarstva. Dodana vrednost na zaposlenega je okoli 138.000 evrov in je med najvišjimi v goriški regiji. Ti kazalci omogočajo tudi to, da so se letos plače v skupini Salonit povišale za 5,51 odstotkov, kar je nad lansko inflacijo.

Se pa tudi ostala podjetja v Sloveniji zavedajo vrednosti svojih zaposlenih. V Pivovarni Laško Union in Perutnini Ptuj so svoje zaposlene namreč letos nagradili z regresom v višini 1.800 evrov. Hofer je v ta namen namenil 1.700 evrov ter Lidl 1.750 evrov. V Petrolu, največji slovenski energetski družbi pri nas, so letos izplačali regres v višini 1.600 evrov, prav tako tudi v ajdovskem Pipistrelu. Pošta Slovenije je svojim zaposlenim namenila 1.650 evrov, Merkur in Iskra pa sta izplačala enak regres v višini 1.400 evrov.

Salonit Anhovo (Foto: Salonit Anhovo)

Finančna plat zaposlitve je pomembna motivacija, a ni edina
Skupina Salonit danes zaposluje okoli 370 sodelavk in sodelavcev, dve tretjini zaposlenih pa prihaja iz občine Kanal ob Soči. Zavedajo se, da je finančna plat zaposlitve pomembna motivacija, a ob tem poudarjajo, da ni edina. Zaposlenim je pomembno, da so del ambiciozne razvojne zgodbe ter da imajo možnost osebnega in profesionalnega razvoja, so prepričani v družbi. Posebna motivacija je tudi začrtana pot do ogljične nevtralnosti, ki jo želijo doseči do leta 2035.

Aktivni so pri vajeništvu in praksah
Vključevanje zaposlenih se pogosto začne v cementarni še v času njihovega izobraževanja. Tako smo aktivni pri vajeništvu in praksah, redno razpisujemo štipendije, podpiramo podjetniške krožke, sodelujemo v celotnem izobraževalnem ciklu  – od osnovnih in srednjih šol do fakultet. V zadnjih letih je prišlo do intenzivne menjave generacij, kar daje možnosti za zaposlovanje mladih visoko izobraženih strokovnjakov in prenos znanja med generacijami. V Salonitu Anhovo imajo tako 23 štipendistov, vajeništvo pa bodo vzpodbujali tudi v prihodnje. Trenutno je razpisanih več prostih delovnih mest predvsem za poklice tehničnih strok.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...