Poslanka SDS, Eva Irgl: Vladi se očita podrejanje sistemov in podsistemov v državi, v resnici pa si ta zgolj prizadeva za hitrejšo demokratizacijo po vzoru razvitih držav

Datum:

“V opoziciji nam ves čas očitajo, da si želimo podrediti sisteme in podsisteme v državi. V resnici pa jih osvobajamo in normaliziramo. V skladu z vladavino prava in demokratičnimi postulati in standardi,” je tokrat izpostavila poslanka SDS Eva Irgl. 

                   

Vendar pa je to dolgotrajen proces, saj v času tranzicije nismo najbolje opravili svojega dela v smeri hitrejše demokratizacije po zgledu razvitih demokratičnih držav, še ugotavlja poslanka SDS Eva Irgl. Zaradi neuspele tranzicije leva politična opcija nadaljuje z zlorabo medijev, sodstva in s podrejanjem določenih sistemov v državi v politične namene. To je seveda nedopustno in zahteva resno razpravo, podprto z dejstvi, tudi na evropskem nivoju.

Predsednik vlade Janez Janša je zato v izogib nadaljnjim diskreditacijam, manipulacijam in netočnim informacijam, ki jih posamezniki iz Slovenije preko različnih kanalov lansirajo v tujino, na predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen naslovil pismo, v katerem predlaga, da se oblikuje neodvisna delovna skupina, sestavljena iz predstavnikov Evropske komisije, ki naj čimprej obišče Slovenijo in se sama prepriča kakšno je pri nas stanje demokracije, vladavine prava, neodvisnosti sodstva in svobode ter pluralnosti medijev in kdo si v resnici podreja sisteme in podsisteme v državi.

Poslanka SDS Eva Irgl je pojasnila, da vlada zgolj normalizira stanje v državi oziroma pomaga pri njeni demokratizaciji. (Foto: Facebook)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...