Poslanka Tomićeva brez občutka za stiske upokojencev: 12,75 evra RTV prispevka zanje ne pomeni nič?!

Datum:

Levičarji, ki se na ves glas hvalijo, da so upokojencem dali dva evra več, pravijo, da 12,75 evra, ljudem ne pomeni nič?! Poslanka Levice Violeta Tomić je v svojem govoru okrog poročanja RTV in plačevanja RTV prispevka dokazala, da se matematika in komunizem nista nikoli marala. Tomićeva se je namreč zavzela za plačevanje obstoječega RTV prispevka, ker ta po njeno ni previsok glede na to kar javna hiša ponuja. Očitno nekateri res izgubijo občutek za stisko malih ljudi, ko se prisesajo na poslansko plačo.

“Mislim, res je, odvija se vojna za javni medij, javno RTV, ki kot je poudaril predstavnik zaposlenih, ni javna hiša, kot jo nekateri zmerjate. In absolutno tudi je nedopustno, da mi en poslanec tam reče, da bi socialno stisko ljudi rešili, če ne bi plačevali 12,75 evra televizijskega prispevka. Pa uboga država, ki reši gospodinjstvo s prispevkom 12,75 evra, s tem se pa odreče tem istim ljudem, ki so mogoče odmaknjeni in daleč od centra, daleč od kulturnih prireditev. Odreče se jim, da njihovi otroci gledajo kvalitetno sinhronizirane svetovne risanke, da gledajo zabavni program, da gledajo kvalitetne filme. Pa kdo je tukaj na glavo padel?”, je grmela Tomićeva.

Tomićeva se je kalila na javni RTV
Tomićeva je vsem prisotnim v veliki dvorani Državnega zbora RS dejala: “Dejansko trpim, neskončno trpim, ko poslušam te nebuloze. Jaz, ki sem več kot 30 let honorarno sodelovala z RTV Slovenija, kjer sem se učila, kalila. In dejansko res ne razumem- govorite o svobodi medijev. Ja, samo pod pogojem, da so prijazni do mene. Kakšna pluralnost je to?!” Njeno stališče po eni strani ne preseneča, saj sama zagovarja stališče, da napad na RTV Slovenija, predstavlja napad na kulturo tega naroda. “Politični interes tukaj nima kaj opraviti,” pravi.

“France Prešeren je rekel, le čevlje sodi naj kopitar in sedaj ljudje, ki razen tega, da je šef preko par tvitov povedal, da so predobro plačani na RTV in da jih je preveč, taki ljudje, ki jih moti, ko prižgejo televizijo ni programa, ki bi si ga oni želeli, želijo zamenjati kar generalnega direktorja in cel nadzorni in programski svet, da bi se njim ugodilo. 2 milijona prebivalk in prebivalcev je v Sloveniji in nikoli ne bo ugodeno vsem. Zato se mi zdi res huda ta debata in zelo nevarna, kajti RTV Slovenija je največja kulturno umetniška ustanova v Sloveniji.”

Kdorkoli pozna delovanje javne hiše RTV Slovenija, mu je jasno, da politika, ki ima po celotni vertikali v posesti vse vzvode oblasti v javni RTV že od ustanovitve dalje, zahteva, da se obstoječa “neodvisnost” RTV ohrani na vseh ravneh. Iz tega razloga se jim seveda zdi plačevanje prispevka upravičeno, saj imajo s tem zagotovljeno propagandno trobilo, ki bi moralo biti nevtralno. Ker RTV prispevek plačujemo vsa slovenska gospodinjstva, je logično, da pričakujemo verodostojne informacije.

Glede na to, da je v lanskem letu približno 243 tisoč prebivalcev Slovenije živelo z dohodkom, nižjim od praga tveganja revščine, bi človek od poslanca Levice pričakoval, da razume stisko ljudi, ki se komaj prebivajo iz dneva v dan, povrhu pa so primorani plačevati prispevek za delovanje javne hiše, ki je očitno pristranska. Naj takšno socialno čutečnost razume kdor more.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...