Posledica zgrešene vladne politike, ki je razlog za preplah: Število Slovencev se zmanjšuje, tujcev pa povečuje!

Datum:

Slovenija je imel 1. aprila letos 2.084.301 prebivalca ali 3400 več kot letošnjega 1. januarja. Število državljanov Slovenije se je v prvem četrtletju leta 2019 zmanjšalo, število tujih državljanov pa povečalo. Njihov delež se je zvišal na 6,9 odstotka, ugotavljajo na Statističnem uradu RS. Slovenija bi morala za povečanje rodnosti in reševanje demografske krize Slovencev ponuditi alternativni model po vzoru sosednje Madžarske, vendar slovenska vlada nima posluha za ukrepe v prid slovenskih družin in raje uvaža migrante.

                   

Število državljanov Slovenije se je v omenjenem obdobju po podatkih statističnega urada zmanjšalo za 1600, število tujih državljanov pa se je povečalo za 5 tisoč. V začetku aprila 2019 je 143.192 tujcev predstavljalo 6,9 odstotka vseh prebivalcev Slovenije.

Prebivalstvo Slovenije je 1. aprila letos sestavljalo 1.041.965 moških in 1.042.336 žensk. Delež žensk med državljani Slovenije je znašal 51,2 odstotka, pri čemer ta delež zelo počasi upada že vrsto let. Med tujimi državljani pa je bilo žensk 33,9 odstotka. Po večletni rasti se je ta delež od 1. januarja 2018 znižal za 1,4 odstotne točke, so navedli v statističnem uradu.

Medtem Madžarska ustvarja drugačne trende
Medtem ko se druge evropske države ukvarjajo s problemom vedno manjše rodnosti, se lahko na Madžarskem pohvalijo z vedno več porokami, vedno manj ločitvami, vse manj splavi in najvišjo stopnjo rodnosti v zadnjih 20 letih.

Od leta 2010 se je število porok na Madžarskem povečalo za 43 odstotkov, medtem ko se je v istem obdobju število ločitev v državi zmanjšalo za 22,5 odstotka. Število žensk, ki se odločijo za splav, pa se je v istem obdobju po poročanju Catholic Heralda zmanjšalo za 33 odstotkov. Ta preobrat je pripisati vladnim programom, ki se že leta trudijo promovirati poroko, ustvarjanje družine ter ščitenje madžarske kulturne identitete in krščanske tradicije.

Ne migrante, potrebujemo otroke
“Potem ko smo na volitvah leta 2010 zmagali z dvotretjinsko večino, smo se odločili, da zgradimo družini prijazno državo in podpremo družine, ki vzgajajo otroke,” je povedala madžarska ministrica za družino Katalin Novak. Vlada madžarskega premierja Viktorja Orbana je sprejela zakone, ki so doprinesli k celoviti podpori družine, vzpostavili družinam prijazen davčni sistem, program za pridobitev nepremičnine ter 800 tisoč novih delovnih mest.

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

Na “mavrični maškaradi” tudi LGBTQ+ sekcija za Palestino

Včeraj se je s povorko po ulicah prestolnice zaključil...

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....