Povejmo po domače – nesramno, pristransko in neodgovorno

Datum:

Štirje ministri sedanje Janševe vlade naj bi dobili solidarnostni dodatek iz naslova vladnih ukrepov za blažitev posledic energetske krize. To naj bi bili ministri Tonin, Cigler Kralj, Poklukar in Podgoršek. Glede na prestop Podgorška k Novi Sloveniji, sploh pa zato, ker je pripravljalec zakona minister Vrtovec, ki tudi pripada Novi Sloveniji, je to danes prvovrstni medijski problem. 

Pa dobro, če to “nabijajo” s strani medijskega tajkuna in pravnomočnega obsojenca Martina Odlazka “Cenzurirani”, sami sebi pravijo “Necenzurirano”, če to počno na POP TV ali na Kanalu A, ki so v zasebni lasti, naj to počno, saj na to nimamo vpliva. Ko pa to počne nacionalna TV (Odmevi včeraj), pa nastane problem. Kot da omenjeni ministri nimajo velikih družin, kot da niso enakopravni državljani Slovenije, naj v zakon zapišemo, da ta velja za vse državljane, razen za ministre sedanje Janševe vlade? Noro.

Hkrati pa ti isti mediji, z nacionalno TV, ki jo plačujemo vsi, sploh ne problematizirajo nezakonite plače Roberta Goloba in do cel milijon evrov dodatne nagrade. Kako si je mogoče to razlagati? Zame obstaja le ena sama razlaga. Milan Kučan je Roberta Goloba z besedami, da je on “priložnost” za levi politični pol in ne “konkurenca”, določil za kandidata za bodočega predsednika vlade. Se vam ne zdi, da je to neke vrste ukaz za Fajonovo, Bratuškovo, Šarca, Mesca, pa tudi za novinarje dominantnih levosučnih medijev? Tudi to razumem v primeru zasebnih medijev, nesprejemljivo pa je tako obnašanje za nacionalno TV.

Golob je že četrta Kučanova prevara
A ne pozabimo, da je to že četrta prevara Milana Kučana. Leta 2011 je popeljal povorko levih politikov in gospodarstvenikov na sedež Mestne Občine Ljubljana, kjer je vljudno zaprosil Zorana Jankovića, naj kandidira na volitvah v DZ. To se je tudi zgodilo in na volitvah je Jankovič zmagal, ker pa ni znal šteti do 46, vlade ni sestavil. Podobno je bilo leta 2014 z jasnimi sporočili volivcem, da je najboljši kandidat Miro Cerar. Kje je danes, vemo. Tudi ta je na takratnih volitvah zmagal. Leta 2018 pa je bil Kučanov izbranec Marjan Šarec, s katerim se je Kučan veselo slikal in tako sporočal, kdo je najboljši kandidat za predsednika vlade. Takrat se mu ni izšlo najbolje, a Šarec je bil na volitvah vendarle drugi. Kaj bo na prihodnjih volitvah, ne vemo, a Milan Kučan menda bije “poslednjo bitko svoje generacije” z Robertom Golobom.

Foto: STA

Toda takšno poročanje levosučnih medijev se ni zgodilo prvič. Spomnimo se poslanca Simonoviča in njegove diplome. Hudo so jo problematizirali vsi, dokler je ni javno pokazal. V primeru vrhovnega sodnika Branka Masleše pa ni bilo tako. Skoraj mesec dni so tiščali “glavo v pesek”, kot da ta problem ne obstaja.

Tudi Aleksandra Pivec je enak problem. Tistih ušivih 400 evrov za prenočišče in buteljko vina na račun občine Izola je bil velikanski vseslovenski problem, ki jo je stal mesta predsednice DeSUS-a. Istočasno pa smo izvedeli, da šef računskega sodišča Tomaž Vesel po službi letno zasluži še 250 tisoč evrov. Ne, to pa ni bil noben problem. Danes ga veselo promovirajo za finančnega strokovnjaka SD na prihodnjih volitvah. Strokovnjak seveda je, a bolj za svoj žep.

Kot sem zapisal v naslovu: nesramno, pristransko in neodgovorno poročanje vseh levosučnih medijev, a zamera velja zlasti nacionalni TV, ki jo plačujemo vsi. Pa Sama Demšarja iz samo cenzuriranega “Oštro” prosim za “znanstveno” analizo tega prispevka.

dr. Vinko Gorenak

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....