Pozor dohodnina! Ne pozabite na skrajni rok za doplačilo dohodnine in vložitev zahtevka za informativni izračun

Datum:

Danes se izteka rok za doplačilo dohodnine za leto 2015 za tiste zavezance, ki so informativne izračune dohodnine prejeli v začetku junija in niso podali ugovora. Takrat je bilo zavezancev z doplačili 125.514, ki morajo državi skupaj vrniti 43 milijonov evrov. Finančna uprava je tistim, ki so dohodnine plačali preveč, denar vrnila do petka.

                   

Finančna uprava je v drugem svežnju, ki ga je odpremila 31. maja, poslala 579.996 informativnih izračunov, 125.514 (21,6 odstotka) za doplačilo in 345.055 (59,5 odstotka) z vračili. Ostali, 109.427 (18,9 odstotka), so dobili odločbo brez vračila ali doplačila dohodnine.

Več vračil kot zahtevkov doplačil
V tej tranši je skupaj za nekaj manj kot 43 milijonov evrov doplačil in 178,8 milijona evrov vračil. Povprečni znesek doplačila znaša 342 evrov, povprečni znesek vračila pa 518 evrov.

Skupno je bilo z izdanimi informativnimi izračuni dohodnine za leto 2015 za 83,1 milijona evrov doplačil in za 239,9 milijona evrov vračil.

Zavezanci za plačilo dohodnine, ki za lani niso prejeli informativnega izračuna, morajo napoved zanjo, če so lani prejeli dohodke v določeni višini, vložiti sami, to pa lahko storijo samo še danes.

B.P., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...