Pravila si krojijo po svoje: Tanja Fajon v nasprotju s pravili volilne kampanje RTV gostovala v oddaji na tretjem programu!

Datum:

Da se v javni hiši RTV Slovenija požvižgajo na vsa pravila in regulacije, ko gre za promocijo levičarjev in globoke države, je jasno že dlje časa, v zadnjem času pa to postaja vse bolj očitno. Po promocijskih aktivnostih, ki so jih izvedli v podporo radikalcu Domnu Saviču, so tokrat v nasprotju z lastnimi pravili o omejitvah sodelovanja v programskih vsebinah v času volilne kampanje povabili kar zloglasno levičarsko evroposlanko Tanjo Fajon, ki je sicer ne bi smeli, saj je ta kandidatka za mestno svetnico v Ljubljani na lokalnih volitvah!

S strani bralcev smo bili opozorjeni, da je v ponedeljek ob 20:30 zloglasna levičarska evroposlanka Tanja Fajon, ki je na plačilni listi zlobnega židovskega milijarderja Georga Sorosa, gostovala v oddaji Slovenija in Evropa: Pogovor z evropskimi poslanci o aktualnih temah na 3. programu TV Slovenija, in to v nasprotju s Pravili Radiotelevizije Slovenija za izrabo programskega časa v času volilne kampanje za redne volitve v občinske svete in redne volitve županov 2018. Fajonova namreč kandidira za mestno svetnico v Ljubljani, 12. člen omenjenega pravilnika pa o nastopanju kandidatov na lokalnih volitvah pravi sledeče: “V programih RTV Slovenija bomo pri poročanju o predstavnikih kandidatnih list za člane občinskih svetov in župane, ki opravljajo javne funkcije, dosledno ločevali njihovo javno delovanje ter njihovo volilno dejavnost. Kandidati za volitve med volilno kampanjo ne bodo nastopali v drugih oddajah RTV Slovenija, razen zgoraj navedenih.” Prav zato so številne druge stranke, katerih funkcionarji tudi kandidirajo na lokalnih volitvah, omejeni s svojim nastopanjem na RTV Slovenija v času volilne kampanje, saj za njih ta pravila veljajo, za Fajonovo, ki pripada Židanovim Socialnim demokratom, ki so znani kot politična izpostava globoke države, pa očitno ne.

Ideološkost in pristranskost Fajonove razkriti že v času njenega dela za javno hišo
Tanja Fajon je bila pred vstopom v politiko sicer zaposlena na RTV Slovenija, kjer je delala kot poročevalka iz Bruslja. Že takrat je vzbujala pozornost s svojim skrajno pristranskim poročanjem o delu Boruta Pahorja, ki je bil takrat evropski poslanec, njeno poročanje mu je bilo največkrat izjemno naklonjeno, pa čeprav ta tam ni bil znan po drugem kot po svojih vadbah v fitnesu. S svojim poročanjem je bila očitno nagrajena z visoko pozicijo na kandidatni listi za evropski parlament in je bila tako dvakrat tudi uspešno izvoljena na funkcijo evropske poslanke, ob tem pa se še danes pojavljajo ugibanja, da se je “prijateljstvo” med takratno novinarko in evropskim poslancem sprevrglo tudi globlje …

Radiotelevizija Slovenija (Foto: STA)

RTV Slovenija očitno ne pozna meje, se bomo državljani uprli plačevanju prisilnega RTV-prispevka?
Delovanje RTV Slovenija kot javnega zavoda je sporno predvsem zaradi razloga, da smo prisiljeni plačevati RTV-prispevek, pa čeprav mnogo državljanov programov te javne hiše sploh ne spremlja več. V zadnjem času pa se je ta javna hiša začela sprevračati v propagandni servis slovenske skrajne levice in globoke države s tako hitrostjo, da državljane počasi mineva potrpljenje. V zadnjih tednih je najprej na Radio Slovenija prostor za svojo promocijo dobil skrajno levičarski aktivist Domen Savič, za katerega je bilo teden pozneje na portalu MMC RTV SLO objavljeno tudi propagandno besedilo v obliki članka. Prav tako so skrajno pristransko poročali o pogromu, ki ga je bil s strani levičarskih radikalcev deležen dr. Jože Možina, po tem, ko je opravil intervju z zgodovinarjem dr. Jožetom Dežmanom. Prav zloglasno pa je tudi skrajno pristransko poročanje novinark Mojce Pašek Šetinc, Jelene Aščić in Eugenije Carl, ki so si zaradi svojega dela prislužile kar vzdevek mudžahedinke. Zaradi tega in drugih razlogov je bilo ustanovljeno tudi gibanje GlasNO!, ki javno opozarja na te težave in si ob tem prizadeva za nevtralno in kakovostno poročanje RTV Slovenije. Pobudniki gibanja so Vera Mejak, dr. Tomaž Erzar, dr. Stane Granda, Jože Hribernik, Ivo Jevnikar, dr. Katarina Kompan Erzar, dr. Matija Ogrin, mag. Igor Senčar, dr. Vasko Simoniti, dr. Mitja Štular in dr. Matevž Tomšič, pridružijo pa se mu lahko vsi, ki se zavzemajo, da bi bilo delo RTV Slovenija kakovostno, nepristransko in zavezano resnici.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...

Levičarski skrajneži zasedli münchensko letališče

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi...