Prebivalci BiH so zaradi migrantskega kriminala na nogah, bojijo se za življenja svojih otrok!

Datum:

Razmere za življenje v Bosni in Hercegovini, predvsem v obmejnih krajih s Hrvaško, postajajo za življenje nevzdržne; medtem ko so množice temnopoltih migrantov v Veliki Kladuši praktično izropale vse trgovine, se v Bihaću prebivalci bojijo za življenja svojih otrok, saj je migrantski kriminal presegel vse meje. Regionalni mediji se sklicujejo tudi na potrebščine, ki jih je za migrante v enormnih količinah naročila slovenska vlada!

V mestih ob meji s Hrvaško, kot sta Bihać in Velika Kladuša, postaja za lokalne prebivalce življenje nevzdržno. Po vzoru džungle v francoskem Calaisu so tudi ob bosansko-hrvaški meji zrasla ogromna begunska taborišča, kjer je nastanjeno že tisoče migrantov od vsepovsod, ki samo čakajo na možnost prehoda hrvaške meje in nato nadaljevanja poti – prek Slovenije – v Zahodno Evropo. “Samo naprej želimo, a trenutno nimamo možnosti, zato moramo ostati tu,” je ob prisotnosti policistov novinarjem povedal Majid, nelegalni migrant iz Irana, ki si po vsej verjetnosti želi v katero od evropskih držav z velikodušno politiko socialnih transferjev, prav možno pa je, da si za destinacijo izbere kar Slovenijo!

Prebivalci, kot v Venezueli, brez osnovnih življenjskih potrebščin
Kot še poroča Večernji, so razmere za življenje na obmejnih območjih postale nevzdržne za lokalne prebivalce, saj je v trgovinah pričelo zmanjkovati osnovnih življenjskih potrebščin in hrane. Mejni prehodi so zaradi migrantske grožnje omejeno pretočni, poleg tega pa temnopolti migranti s polnimi žepi denarja in najnovejšimi modeli pametnih telefonov v vedno večjem številu praznijo police lokalnih trgovin. Lokalni podjetniki in trgovci so se zaradi pomanjkanja zalog znašli celo v tveganju pred bankrotom, zato bo danes več deset podjetnikov, lastnikov trgovskih centrov in vulkanizerjev v Veliki Kladuši tudi protestiralo.

Foto: Twitter

Regionalni mediji opozarjajo pred možnostjo množičnega premika migrantov
Hrvaški dnevni časopis Večernji poleg tega opozarja na možnost nadaljevanja poti migrantov proti Sloveniji prek Hrvaške. Pri tem navaja podatke, ki smo jih razkrili na Nova24TV, da je urad za oskrbo in integracijo migrantov naročil kar 10 tisoč moških in ženskih hlač, 232.700 paketov posteljnine za enkratno uporabo, 2 tisoč otroških hlač, 11.900 nogavic, 5 tisoč majic, 179  tisoč šamponov ter gelov za prhanje, 179 tisoč zobnih ščetk in past za zobe, 3 tisoč kosov ženskih vložkov, kar 6 tisoč parov športne obutve in kar tisoč blazin.

J. Ž.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...