Prebivalci švedskih predmestij, kjer bivajo migranti, vse več v strahu zapuščajo domove

Datum:

Skoraj polovica prebivalcev, ki živi v švedskih no-go območjih, trdi, da jih je preveč strah, da bi se zvečer sprehajali po ulicah, saj se tam nenadzorovano širita nasilje in kriminal, zaradi česar so v strahu za lastno življenje.  

Glede na raziskavo, ki jo je izvedel Švedski nacionalni svet za preprečevanje kriminala, je prebivalce težavnih predmestij, ki so večinsko poseljena z migranti, čedalje bolj strah, da jih bodo kriminalci oropali ali poškodovali. Skoraj polovica (48 odstotkov) anketiranih, ki živijo v predmestjih mesta Malmö, meni, da je sprehajanje ponoči nevarno, poroča STV.

Čedalje več prestrašenih 
Število prestrašenih prebivalcev je veliko tudi v ostalih predelih mest, kjer populacija narašča zaradi priseljenih migrantov. V mestu Lund, ki se nahaja blizu mesta Malmö, je 22 odstotkov vprašanih odgovorilo, da se ponoči ne počutijo varne. Z raziskavo so preučevali tudi splošno mnenje prebivalcev glede obstoja kriminala v švedski družbi. V nekaterih območjih, kot je mesto Ystad, je 58 odstotkov vprašanih zatrdilo, da so zelo zaskrbljeni zaradi stopnje kriminala v svojem območju. Rezultati v ostalih velikih švedskih mestih, kot so Stockholm in Gothenburg, so podobni, kar dokazuje, da so Švedi vedno bolj zaskrbljeni zaradi stopnje kriminalitete v no-go predmestjih.

Foto: iStock

Pozivi, da se v varovanje območij vključi tudi vojska
Prejšnji mesec je švedska Zmerna stranka po navedbah Breitbarta pozvala k temu, da bi morali v no-go območjih aktivirati vojsko, ki bi pomagala policiji pri vzpostavljanju reda. Policija se pri odzivanju na klice na pomoč namreč sooča z vedno večjo nevarnostjo, večkrat se je celo zgodilo, da so jih problematični prebivalci poklicali zato, da bi jih napadli. V enem izmed primerov v mestu Malmö so mladi namenoma zažgali dva avtomobila in ko so na mesto prispeli gasilci, so te med gašenjem napadli s skalami in steklenicami. Zaradi napada so bili gasilci prisiljeni zapustiti območje, zaradi česar je zagorela bližnja stavba. Glede na to, da so se zgodili tudi primeri napadov na reševalce, je tudi Švedska zveza za voznike reševalce zahtevala zaščitno opremo, podobno vojaški, za tiste delavce, ki delujejo na teh problematičnih območjih.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...