Preboj v primeru izginotja Splitčana na silvestrovo? Zaslišali so taksista, ki ga je tisti večer zaustavil!

Datum:

Izginotje 27-letnega Splitčana Mateja Periša še naprej ostaja ovito v tančico skrivnosti. Njegov oče Nenad Periš je v iskanju sina obiskal kup lokacij, si ogledal posnetke varnostno-nadzornih kamer in se pogovarjal s sinovimi prijatelji, ki so mu povedali, da so tisti večer pred njegovim izginotjem mešali vino, žganje, pivo in viski. Očitno pa je vendarle prišlo do preboja, saj so uspeli zaslišati taksista, ki ga je tisti večer pogrešani ustavil.

V Beogradu že šest dni iščejo Mateja Periša, ki je izginil v noči med 30. in 31. decembrom. Matejev oče Nenad Periš je povedal, da se je o dogajanju pred njegovim izginotjem pogovarjal s sinovi prijatelji.

“Zaupam le srbskemu ministrstvu za notranje zadeve. Širi se namreč vrsta dezinformacij. Za to so odgovorni tisti, ki jih širijo,” je povedal Nenad Periš, oče pogrešanega Mateja, in dodal, da ne ve, da bi sin in njegovi prijatelji v četrtek uživali sintetične droge – spid in ekstazi – in poleg še konzumirali alkohol. Srbski časniki še naprej poročajo o iskanju pogrešanega mladeniča na naslovnicah, Informer in Kurir pa poročata, da je Periš z družbo kombiniral alkohol in sintetične droge. Informator še navaja, da so njegovi prijatelji to priznali policiji, ki je nato o tem obvestila Nenada Periša.

Foto: zaslonski posnetek YouTuba

Periševi prijatelji ne znajo razložiti, kaj se je zgodilo z Matejem
Spomnimo, da so se Periševi prijatelji po zaslišanju na policiji v ponedeljek vrnili na Hrvaško. “Priznali so mi, da so mešali vino, žganje, pivo in viski, a tem fantom zaupam. So namreč odraščali poleg mene, se družili z mojim sinom od prvega razreda osnovne šole. Prav tako niti oni ne znajo razložiti, kaj se je zgodilo z Matejem in kam je tako bežal. Čeprav ne vemo vsega, ne morem reči, da je brezciljno taval po mestu,” je za Objektiv povedal oče.

Pravi, da je pregledal več posnetkov nadzornih kamer, ki kažejo, da je bilo nekaj v vodi, a meni, da ne gre za moškega. “Več je posnetkov iz različnih zornih kotov, v vodi pa bi po mojem mnenju lahko bilo deblo ali celo smeti,” je povedal Matejev oče in opozoril, da bi se pijani moški streznil v  vodi, ki ima štiri stopinje. “V petih do desetih sekundah bi se zbudil tudi najbolj pijan človek v tako mrzli vodi, tako da bi tudi, če bi bil scenarij takšen, moj sin plaval, saj je izkušen plavalec,” poudarja in dodaja, da bo ostal v Beogradu, dokler ne najde sina.

“Ni spanja. Upam, da je živ. Ves čas gledam v Savo in razmišljam, kje bi lahko bil Matej. Vse lokacije s posnetkov sem obiskoval večkrat, tako podnevi in ponoči.  Zanima me samo resnica,” je na šokanten način povedal Nenad. “Vse to se mu zdi kot nočna mora, iz katere se ne more zbuditi. Že več dni poskušam ugotoviti, da to res niso sanje, verjemite mi. Poskušam biti realen. Matejeve sestre so doma, trudijo se biti močne, a jim ni do ničesar. Brat je le brat,” je v solzah povedal Matejev oče.

Če je mrtev, si želi, da najdejo njegovo truplo
Oče pogrešanega ne skriva, da mu ni do ničesar. V ponedeljek zvečer je po opravljenih tamkajšnjih formalnostih iz Beograda pospremil prijatelje svojega sina. “Pred odhodom domov sem jim rekel, da se bodo čez približno 25 let verjetno spomnili mojega sina in teh dogodkov, da bodo morda jokali in da če sin ne bo živ, bo v tem primeru “umrl”. Želim si le, da ga najdejo, če je preminil, da ga lahko ustrezno pokopljem, v svoji domovini”, je po poročanju 24Sata neutolažljivo povedal Nenad in se zahvalil srbskemu ministrstvu za notranje zadeve, ki svoje delo opravlja zelo profesionalno.

Zaslišali so taksista
Beograjska policija je izsledila in zaslišala taksista, ki ga je ustavil pogrešani Matej, navaja Informer. Kot ugotavljajo, naj bi taksist povedal, da se spominja omenjenega mladeniča, a da ga “ni mogel sprejeti, saj je imel že načrtovano vožnjo, na katero se mu je mudilo”. Menda pa je po poročanju Telegrafa tudi dejal, da Mateja najverjetneje “ne bi sprejeli v vozilo, tudi če bi bil prost, ker je bil videti dezorientiran”.

Foto: YouTube

Ker so na enem izmed posnetkov videli moškega, kako ta teče naokrog z žensko v belem puloverju, se poraja vprašanje, kdo je ta ženska, in če resnično gre za Mateja ali le nekoga, ki mu je precej podoben. Ura, ko je bil ta prizor posnet, se namreč ne ujema z znano časovnico. V tistem trenutku naj bi namreč bil v nočnem klubu. Seveda pa je možno, da ura na kameri ni bila nastavljena pravilno.

Foto: YouTube

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...