Zmago Jelinčič protestnikom: Če kdo v Švici naredi tri prekrške, ga vržejo iz države

Datum:

Predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti se je v tokratni oddaji Komentar lotil problematike tujcev. Izpostavil je zgodbo Albanca, ki je s solzivcem pošprical enoletno deklico in z nožem poškodoval njenega očeta. Kot pravi, bi takšnega priseljenca v Švici že izgnali, v Sloveniji pa se to ne zgodi, saj določeni politiki in nevladne organizacije podpirajo migracijsko politiko in tujce, a po Jelinčičevem mnenju uničujejo Slovenijo. “Vsaka nevladna organizacija prijavi neke projekte in pokasira 70 tisoč, 200 tisoč tisoč tudi 500 tisoč evrov letno zato, da uničuje državo,” meni Jelinčič. 

                   

V zadnje pol leta se je dogajala cela vrsta stvari, najbolj pa je bilo izpostavljeno predsedovanje Evropski uniji, ki je bilo zelo uspešno. V tem času je tudi na RTV Slovenija prišlo do velikih sprememb. “Kar na dveh pozicijah so dobili gospodje levičarji klofuto in se je v te organe pripeljalo ljudi, ki razmišljajo s svojo glavo, ki razmišljajo v korist Slovencev in slovenske države,” je dejal Jelinčič.

Po njegovem mnenju jih to boli, kajti finance in denar so tekli marsikam, kajti govorilo se je o nekaterih “svinjarijah” in govorilo se je o majhnih problemih, ki pa so jih napihnili. “Tako kot so napihnili vse skupaj tile protestniki, ki so konec koncev pred prazniki, kot da ne bi doma imeli narezane potice pa kozarca vina, letali pred parlamentom in se drli, saj niti sami ne vedo, kaj,” je poudaril.

Anticepilce Jelinčič poziva, če se nočejo cepiti, naj se ne cepijo. “Ampak ne delati sranja po državi, lepo vas prosim,” jih je pozval. Jelinčič je prepričan, da so bili ti ljudje “napumpani” s strani njihovih gospodarjev, ki zahtevajo od njih, da se derejo in pljuvajo po vsem skupaj in rušijo Slovenijo. “Rušite ne te vlade, rušite Slovenijo, državo uničujete,” jim je pojasnil.

V Celju se je zgodilo, da je en Albanec s solzivcem poškropil enoletno punčko, ko so se otroci nekaj razburjali in stepli, potem pa je še njenega očeta zabodel. Ta oseba ima v Sloveniji državljanstvo in pri nas živi. “Njegova žena je prišla pred tremi leti v Slovenijo in ima že štiri otroke. Kdo živi te otroke? Slovenska država,” je pojasnil. Po Jelinčičevem mnenju je v naslednjem mandatu treba nujno sprejeti zakon o odvzemu državljanstva tako kot v Švici. “V Švici kdorkoli pride in je dobil državljanstvo, in če po določenem času naredi tri prekrške, ne samo kazniva dejanja, ga takoj vržejo ven iz Švice in mu takoj odvzamejo državljanstvo in ga vrnejo v državo, od koder je prišel,” je še dodal.

V Švici zaradi prekrškov odvzamejo državljanstvo
Jelinčič je prepričan, da bi morali takšne zakone sprejeti tudi v Sloveniji, namesto tega pa poslušamo ljubitelje migrantov, Albancev in Romov. “Da se tukaj lepo na slovenskih žuljih imajo fino in delajo samo sranje,” je bil kritičen. Pri tem je še izpostavil problematiko Romov, kjer se na Kočevskem streljajo ob vsakem prazniku. “Baje je bilo sedaj za novo leto tako, da niso vedeli, ali se je začela kakšna vojna ali kaj takega,” je še dejal. Po njegovih besedah pa policija sicer ujame te ljudi, a “gredo ti gospodje iz sodišča lepo domov”.

Foto: STA

Jelinčič pa ne ve, ali si sodniki ne upajo in se bojijo ali imajo za seboj nekoga, ki jim govori: “Ne njega pa ne smeš, oni morajo imeti privilegije, oni morajo imeti vse tisto, česar mi nimamo.” “Gospoda, ki pride iz drugih koncev in se naseli v Sloveniji, lahko mirno živi. Pri nas pa dva Slovenca, ki delata in sta redno zaposlena, si težko kaj privarčujeta, da bi kam šla. Na tenko živita, pa sta Slovenca, če pridejo od zunaj, pa dobijo vse,” je še bil kritičen.

Vse bolj se uveljavlja albanščina
Kot je v nadaljevanju še obrazložil Jelinčič, v slovenskih mestih preveva albanski jezik. “Kupujejo se hiše na podeželju, delajo se enklave in iz teh enklav bo počasi nastala Slovenija četrta albanska država,” je obrazložil in pri tem naštel še ostale albanske države: Kosovo, Albanijo in Severno Makedonijo. Nekateri učitelji in politiki iz levega pola iz SD, SAB in ostalih izražajo tendence, da bi morali imeti albanski jezik v šolah. “Ja kje pa živite? Lepo vas prosim, v Sloveniji smo.” 

V nadaljevanju je izpostavil primer Vladimirja Putina, ki je rekel, da se v Rusiji spoštuje njihov red: “Naši zakoni, naša ustava.” V Rusiji tako temelji prepričanje, da jim nihče ne more vsiliti drugačnega načina življenja. Po njegovih besedah pa v največjem ljubljanskem hotelu Intercontinental ni mogoče zaslediti slovenskega jezika. “Imate vse napisano v vseh jezikih, samo slovenščine ni,” je pojasnil in še pri tem izpostavil, da bi morala inšpekcija v tem primeru odreagirati. Vendar ni, za razliko od Slovenije pa bi v Nemčiji zaradi tega hotel že zaprli, še poudarja.

Veliko tujcev je tudi odličnih ljudi
Jelinčič je mnenja, da gre v tem primeru za povezavo z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. “Kot je pisalo, so ta hotel gradili ljudje, ki so mu zelo blizu iz Srbije,” je pojasnil. Prav tako opaža, da se Ljubljana vse bolj balkanizira in postaja vedno bolj balkansko mesto, prijatelji Srbi pa so mu celo rekli, da so v Slovenijo poslali “sodrgo”. “Veliko je odličnih ljudi, dobrih, pametnih in razgledanih Srbov. Ampak kaj, ko pa tiste probleme delajo tisti na nižjem nivoju,” je dejal in pri tem izpostavil znanega protestnika Zlatana Čordića.

Zlatan Čordič (Foto: Twitter)

Po njegovem mnenju tako tisti, ki goljufajo, za to niso kaznovani. Pri tem še v Kranju izpostavlja “vaške posebneže”, ki dejansko pozivajo k nasilju in prav tako niso kaznovani. “Po drugi strani pa je bil Andrej Šiško s svojo vardo zaprt, ker je hotel braniti slovenske meje,” je opozoril in dodal, da se ljudem, ki želijo Slovenijo razbiti in uničiti, dovoljuje, da delajo vse. “Kaj smo res totalno nora država?” se je vprašal. Na to vprašanje pritrdi in meni, da se nam zaradi tega marsikje smejejo. “Evropa nam čestita za predsedovanje in pravijo, da smo bili odlični, genialni. Po drugi strani znotraj pa imamo eno kohorto ljudi, ki pa se nam smeje v obraz in nam meče polena pod noge.”

Nevladne organizacije jemljejo Slovencem in dajejo tujcem
Ti ljudje tudi po njegovem mnenju jemljejo pravice Slovencem in tujcem dodajajo pravice. Pri tem se še dotakne nevladnih organizacij, ki so po njegovem mnenju povsod samo zaradi denarja. “Vsaka nevladna organizacija prijavi neke projekte in pokasira 70 tisoč, 200 tisoč tisoč, tudi 500 tisoč evrov letno zato, da uničuje državo,” še meni Jelinčič. Pri tem se še sprašuje, zakaj se imenujejo nevladne organizacije, ko pa jih plačuje vlada.

Na koncu Jelinčič omeni še ljubljanski ekološki ognjemet, “za katerega nihče ne ve, kakšen je”. “Mogoče je Janković stal v stolpu in okoli metal, kaj jaz vem, zelje, solato pa repincelj (motovilec), pa mogoče krompirje ali kaj takega,” se je pošalil.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...