Prebujanje koroškega turizma z Geoparkom Karavanke

Datum:

Geopark Karavanke ima možnost, da postane glavni temelj za razvoj turizma v Mežiški dolini. Z več kot 4 milijoni evrov evropskih sredstev bodo obogatili ponudbo pohodništva, izletništva in kolesarstva ter v celoto povezali vse danosti in zanimivosti območja, ki jih geopark zajema.

                   

Turizem v Mežiški dolini ima bogato zgodovino in tradicijo, a turistična slika doline se je v zadnjih desetletjih precej spremenila. Glavne turistične panoge in ponudba, ki so nekoč, bodisi na smučanje ali kopanje bodisi na oddih v naravi, privabljale goste iz mnogih tujih držav, so praktično izumrle. V Mežici je pred dobrim desetletjem propadlo smučišče, s tem pa tudi hotel, še prej je v Kotljah zamrlo zgodovinsko letovišče Rimski vrelec, v lanskem letu je zadnji in usodni udarec doživelo smučišče Ošven – sedežnico so prodali na Peco v Avstrijo. Pa še bi lahko naštevali.

Dva velika projekta uspešna na razpisu evropskega sklada.

A počasi se padajoča krivulja turizma ustavlja in obrača navzgor. Svet Koroške regije je potrdil projekt gradnje številnih kolesarskih prog po celotni regiji, povezovale bodo tudi celotno Mežiško dolino. Črna na Koroškem je v pričakovanju postavitve prvega ziplina na Koroškem, na Ravnah na Koroškem zadnja leta uspešno tržijo šport in kulturo ter beležijo velik porast turističnih nočitev. V Jamnici na Prevaljah, natančneje pri Korošu, so v zadnjih letih uredili gorske kolesarske steze, na katerih vsako poletje prirejajo tekmovanje Black Hole Bike Fest, ki bo letos celo del svetovne enduro-serije. Pozitivne premike bi lahko še naštevali, a osredotočimo se na novico, ki je v minulem tednu presenetila Koroško na obeh straneh meje.

Več na e-koroska.si …

Sorodno

Zadnji prispevki

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...