Pregled dogajanja na Gorenjskem: Vlak trčil v traktor, odpeta stranica poškodovala peško …

Datum:

V torek opoldan je na območju Žirovnice vlak na nezavarovanem prehodu trčil v traktor, v nesreči pa je nastala samo materialna škoda. Dogodek je povzročil približno 90-minutne zamude vlakov. Po ugotovitvah jeseniških policistov je razlog za nesrečo napačna ocena razdalje traktorista do točke ustavljanja, saj je zapeljal preveč proti prehodu in s tem zaprl pot vlaku.

Vsak udeleženec cestnega prometa, pa naj bo to pešec, kolesar, mopedist, voznik itd., se mora ustaviti pred prehodom čez železniško progo in to na zadostni oddaljenosti na območju prehoda.

  • Kjer je prehod zavarovan z zapornicami, je točka ustavitve nekaj metrov pred njimi,
  • na nezavarovanih prehodih, kjer je tveganje večje, pa se mu je treba približati še bolj previdno ter se pred njim na zadostni razdalji vsakič ustaviti in se prepričati o varnem prehodu mimo.
  • Vozniki naj na območjih prehodov cest čez železniško progo vzdržujejo tudi ustrezno varnostno razdaljo do vozil pred njimi.

Odpeta stranica huje poškodovala peško
Na Slovenskem Javorniku je v torek popoldan odprta stranica kasona na tovornem vozilu zadela peško in ji huje poškodovala roko. Stranica se je odprla med vožnjo, pri čemer je eden od pešcev uspel odskočiti, poškodovana peška pa ne. O dogodku policisti še vodijo postopek.

Več na gorenjski-utrip.si …

Sorodno

Zadnji prispevki