Predsednica DeSUS v pismu svojim članom poziva k premisleku: Pripravljajo se projekti, ki bodo pomembno vplivali na standard slovenskih upokojencev in celotne družbe

Datum:

Predsednica DeSuS-a Aleksandra Pivec je članicam in članom svoje stranke namenila odprto pismo, v katerem je uvodoma zapisala: “Dobro sem se zavedala odgovornosti, ki sem jo prevzela na svoja ramena ob nedavni kandidaturi za mesto predsednice stranke DeSUS. Velika podpora spremembam, ki so jo izkazali delegati stranke na kongresu, je naša skupna odgovornost, da nadaljujemo z odgovornim delom za dobro upokojencev in celotne slovenske družbe.”

                   

“Žal mi je, da je naša stranka, kljub strokovnemu delu in uspešnem uresničevanju programa stranke v okviru koalicijskih zavez, v zadnjem obdobju podvržena razburkanim tokovom. Zato si v teh trenutkih še posebej želim, da bi se vsak posamezno in vsi skupaj po najboljših močeh še naprej trudili, da bomo skupaj pluli po poti uspešnega doseganja zastavljenih ciljev in obstoja naše stranke,” je uvodoma zapisala predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec.

V nadaljevanju pa Pivčeva pravi, da pri vsem tem ne smejo izgubiti razsodnosti, da so kljub izjemni izpostavljenosti, vsa njihova dejanja demokratična, dostojanstvena in predvsem zakonita, skladna s statutom stranke in usmerjena v nadaljnje uspešno uresničevanje zastavljenih ciljev. Noben posameznik in organ stranke ne sme početi nezakonitih ravnanj. “Tako lahko Svet stranke izrazi svoje stališče, ne more pa s hitenjem in nezakonitimi dejanji kongresu prevzeti pristojnosti za imenovanje in razreševanje vodstva stranke, niti za imenovanje začasnega vodstva.” 

Pred DeSUS so težki izzivi
“To bi bilo nezakonito. Kot predsednica stranke (na to mesto sem bila demokratično izvoljena z veliko podporo na kongresu) sem dolžna vse člane Sveta, ki so odgovorni in mnogi izmed njih, tudi javne osebnosti, na morebitna nezakonita ravnanja tudi opozoriti.”
Pivčeva poudarja, da je takoj, ko je prevzela vodenje stranke, pričela z aktivnostmi v smeri ustvarjanja pogojev za učinkovito delovanje, ureditev razmer in uspešno realizacijo zaupanih jim nalog in njihovega programa. Poleg tega dodaja, da so njeni predhodniki pri vodenju stranke in predvsem oni, spoštovani člani, dobro zastavili številna področja in projekte. “Za to sem vam v imenu stranke in slovenskih upokojencev hvaležna. Članice in člani stranke DeSUS, pred nami so težki izzivi. Trdno sem prepričana, da bomo s svojim predanim delom, izkušnjami, znanjem in potenciali, ki jih naša stranka premore, ponovno skupaj ustvarili pogoje, ki bodo vsem nam v veselje in ponos. Pri tem vas prosim, da vsak izmed vas prispeva svoj del v mozaik uspešne prihodnosti,” je zapisala.

Foto: STA

Predsednica DeSUS si bo do izrednega kongresa prizadevala, da bodo vsi njihovi doprinosi združeni v ugledno stranko, ki bo v ponos Sloveniji, članom stranke, upokojencem in vsem, ki so na rednem kongresu izbrali drugačno prihodnost stranke DeSUS. Njihovo delo mora biti v ponos vsem, ki so jim na volitvah zaupali svoj glas. Svoj glas zato, da se uresniči program in se uspešno realizirajo zastavljeni cilji preko uspešnega delovanja v Vladi RS. “To nam je v dobrem delu že uspelo uresničiti.”

V obdobju epidemije so tako uspeli zagotoviti prejem solidarnostnega dodatka za socialno najbolj ogroženo skupno upokojencev, ter drugih ranljivih skupin, zagotoviti prejem turističnih bonov tudi upokojencem in dodatek kmečkim upokojencem. Uspelo jim je uresničitvi več kot 10-letna prizadevanja stranke DeSUS po ustanovitvi urada za starejše, ki so ga nadgradili z ustanovitvijo novega ministrstva (Urada za demografijo) s sedežem v Mariboru in tako za stranki DeSUS pridobiti  še tretjo ministrsko mesto znotraj vlade RS.

Pripravljajo se projekti, ki bodo pomembno vplivali na standard slovenskih upokojencev
“Pričeli smo z intenzivnim usklajevanjem zakona o Demografskem skladu, ki bo postavil temelj za ureditev stabilnosti in virov pokojninske blagajne. S koalicijo smo se dogovorili za vložitev amandmaja za izredno usklajevanje pokojnin brez upoštevanja gospodarske rasti, ter za pripravo zakona za skrajšanje obdobja (z 6 na 4 leta) za dvig odmernega odstotka. Za javno obravnavo je pripravljen zakon o dolgotrajni oskrbi,
” načrte razkriva Pivčeva in dodaja, da se skladno s koalicijsko pogodbo že dogovarjajo za izpolnjevanje vseh ostalih koalicijskih zavez, ki jih je stranka DeSUS s soglasjem organov stranke umestila v koalicijsko pogodbo kot svoje prioritetne programske cilje. Pri vseh njihovih prizadevanjih so in bomo tudi v prihodnje tesno sodelovali z Zvezo društev upokojencev Slovenije. Vsi že doseženi cilji in vse koalicijske zaveze, ki jih bodo uresničevali v prihodnje, bodo pomembno vplivali na izboljšanje kakovosti življenja slovenskih upokojencev, ranljivih skupin in celotne slovenske družbe. “Zato vas pozivam k premisleku in razumnemu ravnanju v dobro uresničitve naših vsebinskih zavez in obstoja ter krepitve naše stranke DeSUS.”

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...