Predsednica Kolinda bolniku spet poslala medvedka

Datum:

Župan Zagreba Milan Bandić je bil v petek pod nujno hospitaliziran, natančneje, sprejeli so ga na kliniki za pljučne bolezni zaradi pljučne embolije. Kot pišejo hrvaški mediji, je pljučna embolija pri zagrebškem županu posledica trojnega zloma golenice izpred več kot meseca dni. 

                   

Zdravniki so pri Bandiću opravili še dodatne preiskave, njegovo stanje pa naj bi bilo sedaj stabilno in je na oddelku za intenzivno nego. Hrvaški portal Jutarnji je poročal, da je zaplete pri zagrebškem županu povzročil krvni strdek, ki je zmanjšal dotok kisika v pljuča. Zdravniki naj bi mu ob zapletih sicer svetovali počitek, a jih Bandić kot ponavadi ni poslušal in se vseeno “sprehajal” po mestu, je zapisal omenjeni spletni portal. Je pa kljub pljučni emboliji ohranil smisel za humor, saj je v svojem običajnem slogu “vprašal” zdravnike, kaj lahko storijo v dveh dneh, ker ima v ponedeljek pomembno delo. Namreč, v ponedeljek naj bi odkril spomenik prvemu hrvaškemu predsedniku Franju Tuđmanu.

Kot so neuradno izvedeli hrvaški mediji, pa je predsednica Kolinda Grabar Kitarović Bandiću spet poslala medvedka. To je namreč storila že lani, ko je zagrebški župan končal v bolnišnici zaradi operacije kile, ki jo je dobil, ko je dvignil 80-litrski lonec kuhanega fižola. Več o tem preberite TUKAJ

Tako kot lani mu je tudi letos v bolnišnico prinesel medvedka svetovalec hrvaške predsednice Tomislav Madžar. Bandića pa je obiskal tudi selektor hrvaške nogometne reprezentance Zlatko Dalić.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...

Eden od dagestanskih teroristov je bil iz borilne skupine prvaka MMA Habiba Nurmagomedova

Gadžimurad Kagirov, borec MMA, povezan s slavnim borcem Habibom...

Afganistanec v Fužinah skušal oropati dve ženski

Včeraj je prišlo do novega zločina povezanega z nezakonitimi...