Predsednik računskega sodišča in (ne)moralni miličnik FIFE Tomaž Vesel je tudi operativec iz ozadja, ki ruši vlado!

Datum:

Lokostrelska koalicija KUL se še vedno na vse pretege napenja, da bi se samoustoličila oziroma bi to zanjo napravili kar “operativci”. Ob tem pa jim manjka še stranka SMC. V tej zagati je prvaku DeSUS-a Karlu Erjavcu, ki je v tujini zaslovel kot “najprimitivnejši evropski zunanji minister”, na pomoč priskočil kar predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel. Gre za dolgoletnega nogometnega sopotnika Aleksandra Čeferina in tudi nekoga, ki naj bi uradno skrbel za moralne standarde Fife, v resnici pa pomagal držati vrečo kršiteljem. Že dolgo časa pa je znano tudi to, da levica krvavo potrebuje “svež obraz” tipa Čeferin, sicer ji grozi kolaps. Erjavec je le prehodna rešitev. 

Šefa računskega sodišča Tomaža Vesela obilno financira tudi FIFA, od katere letno prejme četrt milijona dolarjev. Gre za nekoga, ki mu evropske, z reflektorji obsijane nogometne ravnice očitno ne zadostujejo, morda tudi zaradi koronakrize, ki je vse skupaj malce “sfižila”, zato se je v zadnjem času lotil svojega novega hobija – rušenja vlade Janeza Janše in se tako pridružil “stricem”, ki si na vse kriplje prizadevajo ustoličiti svojo ekipo “lokostrelcev” s “plemenskim poglavarjem” Karlom Erjavcem na čelu. Kot je znano, Vesel nestrpno pričakuje podatke iz osnutka poročila o nabavljanju mask in respiratorjev. Vendar pa poročilo ne more biti objavljeno še nekaj mesecev, da lahko preiskovane državne institucije odgovorijo na kritike, ki se nanašajo na njihovo ravnanje, saj imajo pravico do pojasnila. Vendar pa je, kot kaže, ta osnutek nekaj prav posebnega, saj je bilo že pred dnevi jasno, da bi se lahko kaj hitro znašel v “pravih medijih”, kar bi prililo novo vodo na mlin rušenja vlade, piše Peter Jančič v današnji kolumni.

Težave je pri tem načrtu povzročil Veselov namestnik Jorg K. Petrovič, ker ni takoj ponudil podpisa tega osnutka ter ga poslal revidirancem. Ta manever bi seveda omogočil prikritje izvora, ki bi levosučnim medijem poslal dele tega osnutka, in ki bi služili kot strelivo za miniranje poslanske skupine prvaka SMC Zdravka Počivalška, obenem pa bi s tem izsilili padec desno-sredinske koalicije. Na podoben način jim je to že uspelo s strmoglavljenjem Aleksandre Pivec z vrha DeSUS-a pa čeprav je bilo v igri nekaj smešnih sto evrov stroškov za nočitev njene družine. Petroviču je bila pristojnost sicer že odvzeta, osnutek pa bo primorana podpisati kar Mojca Planinšek. Gre za 262 strani dolg dokument, nastajal pa je preko pol leta. Petrovič je sicer pojasnil, da se bo do vsebine poročila opredelil v razumnem času, in da ne gre za politične, marveč zahtevne strokovne odločitve.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek. (Foto: STA)

Ob tem pa je še pristavil: “Medijska neučakanost je nesprejemljiv pritisk. V tej fazi revizije bi bila tudi morebitna menjava pristojnega namestnika precedens.” S tem javnim pojasnilom je Vesela zelo vznemiril. Obenem je treba poudariti, da gre predvsem za neučakanost v levih opozicijskih vrstah in ne toliko v samih medijih. Odvzem pristojnosti za podpis osnutka poročila s strani Vesela je bil svojevrsten škandal. Nadvse zanimiv pa je tudi podatek o Veselovih prihodkih, ki jih prejme kot šef računskega sodišča, in sicer poleg bajnih zaslužkov, ki jih prejema v tujini. Njegova mesečna bruto plača namreč znaša 5.607 evrov, kar letno nanese 67.284 evrov bruto plače, a je to še vedno drobiž v primerjavi s prihodki od FIFE, ki znašajo 202.200 evrov dodatka za “popoldansko prostočasno opravilo”.

Čeferin in Vesel sta pajdaša v mednarodnih kriminalnih vodah, na samem vrhu FIFE!
Kot smo nedavno že poročali, je bil Vesel, ki je bil imenovan za predsednika neodvisne komisije za revizijo in skladnost pri Fifi leta 2016, kjer je skozi prste gledal šefu Fife Gianniju Infantinu, ko je ta delal poslovno škodo svetovni nogometni organizaciji. V enem primeru naj bi šlo za izjemno drag “nujni” let iz Latinske Amerike v Evropo zaradi domnevnega srečanja s predsednikom UEFE Aleksandrom Čeferinom, ki pa se sploh ni zgodilo, ker je bil Čeferin tedaj službeno v Armeniji. Kot je iz preteklosti že znano pa sta Vesel in Čeferin stara tesna sodelavca, ki sta pred svetovno kariero skupaj krmarila po slovenskih nogometnih vodah.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...

Vlada želi davčno uničiti še eno priljubljeno obliko podjetništva

Vlada Roberta Goloba pripravlja nov predlog zakona o dohodku...

Ni služb: Švarc Pipanova, Škoficeva in Kaja Širok ostajajo na nadomestilih

Robert Golob je ta mesec prejel 6726 bruto ali...