Premier Janša o nezaupnici: “Patetični izliv ideološkega sovraštva do drugače mislečih”

Datum:

Opozicijska leva koalicija KUL je v Državnem zboru vložila konstruktivno nezaupnico z vsega 42 podpisi. Ali bo prihodnji teden še sedanja vlada ali morebitna KUL vlada pod vodstvom Karla Erjavca bomo izvedeli najverjetneje v sredo, ko bo v DZ potekala seja o vloženi konstruktivni nezaupnici. Na  dejanje leve opozicije se je odzval predsednik vlade RS Janez Janša v pogovoru za Planet TV.

“Patetični izliv ideološkega sovraštva do drugače mislečih.” Ki bi bil komičen, če ne bi bili sredi hudega vala epidemije. Tako pa je to pobalinsko nagajanje po načelu: kolikor več virusa in mrtvih, toliko bolje za KUL,” se je na vloženo konstruktivno nezaupnico odzval predsednik vlade Republike Slovenije Janez Janša.

Janša je uvodoma komentiral, da gre za koncentriran brutalen izliv ideološkega sovraštva. Ena bolj absurdnih situacij je, da je večji del besedila nezaupnice namenjena kritiki vlade na račun sprejemanja epidemioloških ukrepov za zajezitev koronavirusa. Ne smemo pozabiti, da je stranka DeSUS vodila resor zdravstva te vlade.

Janez Janša se je odzval na nezaupnico v intervjuju na Planet TV. (Foto: Posnetek zaslona-Siol)

Situacija v stranki DeSUS se zdi smešna tudi Janši, ki ne more verjet, da so se pod tekst podpisali poslanci stranke, ki je imela ministra za zdravje.  “V tekstu pa v glavnem piše, kako je vlada napačno ravnala v času spopada z epidemijo. Oprostite, ampak DeSUS je imela ministra za zdravje. Ta je odstopil na podlagi izstopa stranke iz koalicije, ko je bilo najtežje. Poglejte se v ogledalo,” je dejal slovenski premier.

Janša Erjavcu: “Naj gre v svoj volilni okraj in tam najprej prepriča svoje volivce”

Janša se je dotaknil tudi izjave, da so poslanci DeSUS Franc Jurša, Ivan Hršak in Jurij Lep prispevali le za vložitev konstruktivne nezaupnice, a ne kot člani KUL koalicije. Na vprašanje, ali torej Karlu Erjavcu v dveh mesecih ni uspelo privabiti nikogar drugega razen sebe, je Janša odgovoril, da je Erjavec politik, ki je na volitvah prejel manj kot 400 glasov in zdaj zbira podpise pod tekstom, kjer druge uči demokracije. “Naj gre v svoj volilni okraj in tam najprej prepriča svoje volivce,” mu svetuje predsednik vlade.
Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...