Pri Kijevu odkrili novo množično morišče s pobitimi celotnimi družinami

Datum:

V bližini ukrajinske prestolnice Kijev so odkrili množično morišče, kjer je ležalo najmanj 20 trupel civilistov, med katerimi je tudi županja in njena družina, kar je še en dokaz več ruskih vojnih zločinov.

Morišče so odkrili v gozdu blizu mesta Motižin, zahodno od mesta Buča, v katerem so našli truplo županje mesta, Olge Sukenko, ki je bila pokopana skupaj z možem in sinom, je po poročanju Daily Maila sporočil nekdanji veleposlanik Ukrajine v Avstriji Olexander Scherba.

Telo županje naj bi bilo odvrženo v naglo izkopano jamo skupaj z najmanj 19 drugimi, vključno z družinami, na katerih so našli znake mučenja. Po besedah ​​župana bližnjega mesta Kopiliv so županjo našli z zlomljenimi prsti in rokami, medtem ko je prebivalec Motižina povedal, da so ruski vojaki ubili vse ukrajinske uradnike, ki so zavrnili sodelovanje. Izginotje županje in njene družine so prijavili 23. marca, Rusi naj bi njo in njeno družino odpeljali v neznano. To je drugo množično morišče, ki je bilo odkrito naključno po tem, ko so v Buči našli 45-metrsko jamo, v katero je bilo odvrženih najmanj 57 trupel civilistov.

Image
Županja Olga Sukenko z družino.

Grob je bil namerno izkopan
Satelitska družba Maxar je po poročanju tujih medijev dejala, da je bil 45-metrska jama v pripravi izkopa že 10. marca, posnetki iz 31. marca pa naj bi dejansko zatrjevali obstoj morišča. Dmitro Kuleba, ukrajinski zunanji minister, je dejal, da je Rusija izvedla namerni pokol v Buči in jih označil za “slabše od ISIS”. Na fotografijah s tal so bila videti trupla, ki so jih pustili gniti ob cestah, nekateri z zvezanimi rokami, drugi naloženi na avtomobilske gume. Posnetki, ki jih je objavila ukrajinska vojska, prikazujejo, da so Rusi vojašnico v Buči uporabljali kot mučilnico. Preživeli civilisti so povedali, da so nekatera trupla, ki so ležala na ulici, povozili ruski tanki in jih “zmečkali kot preproge iz živalske kože”. Drugi so poročali, da so videli vojake ustreliti starejše civiliste pred njihovimi sorodniki.

Masovne grobnice tudi v ostalih mestih
Premier Boris Johnson se je zavezal, da bo na Mednarodno kazensko sodišče v Haagu poslal sredstva in specializirane preiskovalce, da zberejo dokaze za sodišče za vojne zločine. Timotij Milovanov, svetovalec predsednika Zelenskega in nekdanjega ukrajinskega finančnega ministra, je dejal, da so bila morda še hujša grozodejstva storjena vzhodno od Kijeva v predmestju Brovary in v vaseh ob avtocesti do Černihiva – mesta blizu ruske meje – in pozval vse novinarje, naj odidejo tja in vse dokumentirajo. Ukrajinski tožilci so sporočili, da so našli 410 trupel v mestih blizu prestolnice Kijev. Rekli so, da so bile nekatere priče preveč travmatizirane, da bi govorile.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...