Pridržali sodelavca Amrija, ki je na berlinskem božičnem sejmu sejal smrt

Datum:

Nemške oblasti so pridržale Tunizijca, za katerega verjamejo, da je vpleten v teroristični napad na božičnem sejmu v Berlinu, v katerem je življenje izgubilo 12 ljudi, poroča Russia Today.

                   

Iz Urada zveznega tožilstva so sporočili, da so pridržali 40-letnega Tunizijca, ki živi v Berlinu. V priporu je bil moški pridržan danes zjutraj, ko je policija izvedla hišno preiskavo njegovega stanovanja v berlinskem okrožju Tempelhof.

Za sodelavca izvedeli preko mobilnega telefona
Podatki o prijetem moškem so bili pridobljeni iz Amrijevega mobilnega telefona, ki ga je terorist pozabil v tovornjaku, ko je 19. decembra s pomočjo tovornjaka izvedel teroristični napad na božični sejem. Urad zveznega tožilstva je sporočil, da bo kmalu jasno, ali bo treba izdati nalog za aretacijo.

Tunizijec je predstavljal glavno tarčo štiridnevnega lova na ljudi, ko so nemške oblasti izdale vseevropski nalog za pridržanje in za zbiranje informacij, ki bi pripomogle k njegovemu pridržanju, za kar so ponudile nagrado v višini 100.000 evrov.

Glavni krivec za teroristični napad je bil ustreljen v petek 
Amrija je prejšnji teden med rutinskim pregledom ustavila italijanska policijska patrulja in od njega zahtevala, naj pokaže identifikacijske dokumente. Ko je ta segel v nahrbtnik, je iz nje vzel pištolo in ustrelil enega izmed policistov v ramo, zato sta se policista branila in ga ubila. Na podlagi vozovnice, ki so jo našli v nahrbtniku, so ugotovili, da je v Milano pripotoval z vlakom iz francoskega Lyona. Po besedah nemških varnostnih sil preiskava še zdaleč ni zaključena.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki