20-letnik iz Šentjurja mladoletnikom preprodajal pirotehniko

Datum:

Policijska preiskava je pokazala, da je poškodovani 14-letnik, ki so mu zaradi hudih poškodb amputirali obe roki, kupil pirotehniko od 20-letnika z območja Šentjurja.

Policisti so ugotovili, da je 20-letnik, ki je poškodovanemu prodal več kosov pirotehnike, tovrstne izdelke prodajal tudi drugim osebam, med njimi več mladostnikom. Večjo količino pirotehničnih izdelkov naj bi za nadaljnjo preprodajo kupil na ljubljanskem območju, kar policisti še preverjajo.

Celjski kriminalisti v primeru poškodovanega 14-letnika obravnavajo sum kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom. V celotni preiskavi so policisti zasegli skupaj več kot 3.500 kosov različnih pirotehničnih izdelkov.

Po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih je prodaja pirotehničnih izdelkov dovoljena med 19. in 31. decembrom, uporabljajo jo lahko med 26. decembrom in 1. januarjem. Pirotehnične izdelke prve in druge kategorije lahko uporabljajo mladoletniki, stari od 14 oziroma od 16 let, če so pod nadzorom staršev ali skrbnikov. Prodaja, posest in uporaba izdelkov druge in tretje kategorije, katerih glavni učinek je pok in med katere spadajo predvsem petarde, pa je prepovedana.

B. J., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...