Primc poziva na četrti shod za zaščito pitne vode: Sedaj je čas!

Datum:

“Sedaj je čas!, da zaščitimo našo pitno vodo! Pridite v PONEDELJEK, 29. 5., ob 14.30 pred lj. Mestno hišo! Množično pokažimo Jankoviču, da nočemo smrdeče vode v naših pipah,” sporoča ljubljanski mestni svetnik in borec za pravice otrok Aleš Primc.

Ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc vabi na četrti veliki shod “za zaščito čiste pitne vode”. Protest bo potekal v ponedeljek, 29. 5. 2023, ob 14.30 v Ljubljani pred Mestno hišo. Primc ob tem vabi vsakogar, da se dogodku pridruži, saj vsak glas šteje.

Proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću vloženih že več kazenskih ovadb in z dosedanjimi shodi je bilo doseženega veliko, da pa “nas čaka še glavni cilj, to je zaustavitev gradnje, zato je pomembno, da se v ponedeljek, 29. 5., ob 14.30 ljudje zberejo v čim večjem številu pred ljubljansko mestno hišo. “Vzemite si čas in pridite. Povabite svoje sorodnike in prijatelje! Ne dovolimo Jankoviću, da nam zastrupi vodo! To ni samo problem Ljubljane, ampak cele Slovenije. Če se bo voda lahko zastrupila v Ljubljani, se bo to lahko zgodilo kjerkoli v Sloveniji,” sporoča Primc.

Foto: Twitter

Primc: Jankoviću dovolijo vse, mi mu ne bomo
V pozivu na četrti shod za zaščito pitne vode Primc izpostavlja, da čedalje več ljudi nasprotuje gradnji nevarnega, nezakonitega in protiustavnega kanalizacijskega kanala (drekovoda) prek 90 odstotkov pitne vode v Ljubljani. Ustanovljena je bila parlamentarna komisija, ki bo preiskovala to nevarno in nezakonito gradnjo, “Jankoviću sodišča dovolijo vse. Mi mu ne bomo dovolili zastrupiti naše pitne vode,” je na Twitterju zapisal Primc.

Primc pri tem opozarja na namere Jankovića in svobodnjakov, ki želijo preprečiti kmetom prihod na ponedeljkov protest, “na seji mestnega sveta 29. 5. hočejo sprejeti odlok, po katerem bi kmete, če bi prišli v Ljubljano s traktorji, kaznovali s 160 evri kazni”, zato je protest namenjen tudi podpori kmetom in njihovi pravici do protestiranja.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...