Primer, v katerem je avtomehanik posilil in umoril dve dekleti, razkril nepredstavljivo nesposobnost romunske policije!

Datum:

Celotna Romunija je na nogah po nepredstavljivi nesposobnosti in malomarnosti tamkajšnje policije. Ugrabljena 15-letnica, ki jo je ugrabitelj tudi posilil je namreč kar 3-krat poklicala policijo, ki ji je sporočila tudi kraj, kjer jo je ugrabitelj zadrževal. Ko je po seriji napak policija šele po 19 urah prispela na kraj, je lahko našla le še najstničino truplo v sodu ob hiši. Osumljeni mehanik je že priznal tudi umor 19-letnice, ki je bila pogrešana od aprila.

Romunsko državno tožilstvo je v ponedeljek sporočilo, da je našlo posmrtne ostanke, ki bi lahko pripadali še enemu dekletu, ki naj bi jo prav tako ugrabil, posilil in umoril 65-letni mehanik Gheorghe Dinca iz Caracala. Posmrtni ostanki in pepel so bili najdeni v torbi v gozdu blizu omenjenega kraja, tiskovna predstavnica specializiranega tožilstva Mihaela Porime pa je povedala, da je policijo na kraj napotil osumljenec, ki je dejal, da posmrtni ostanki pripadajo 19-letni Luizi, ki je bila pogrešana od aprila. Specializirano tožilstvo čaka še na rezultate DNK analize, da bi z gotovostjo potrdilo identiteto žrtve, še poroča Slobodna Dalmacija.

Ugrabljena 15-letnica kar trikrat poklicala policijo, navedla je tudi kraj, kjer je bila zadrževana
Specializirano tožilstvo je sicer v soboto na podlagi DNK analize in genetske analize zob potrdilo smrt 15-letne Alexandre, katere posmrtne ostanke so našli v sodu za osumljenčevo hišo. Ta je 25. julija kar trikrat uspela poklicati številko za nujne primere 112, kamor je sporočila, da je bila dan prej ugrabljena in posiljena, navedla pa je tudi lokacijo, kjer jo je Dinca zadrževal. A kljub temu je trajalo kar 19 ur, preden je po seriji napak policija našla osumljenčevo hišo.

Nicolae Moga (Foto: Facebook)

Minister zaradi napak v postopku že odstopil, pravočasno ukrepanje policije bi najverjetneje rešilo življenje
Minister za notranje zadeve Nicolae Moga je po omenjenem dogajanju odstopil s svojega položaja, prav tako pa se že odvija več disciplinskih postopkov proti odgovornim policistom in državnim tožilcem, ki so sodelovali v primeru. Tisoče ljudi, ki so sodelovali v postopku se zdaj soočajo z obtožbami o nesposobnosti in malomarnosti. V primeru pravočasnega ukrepanja policije bi 15-letnica najverjetneje ugrabitev preživela.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...

[Izjava dneva] Ustavni sodnik ima lahko d. o. o., NVO, ne sme pa imeti s. p.?

"Mislim, da bi bilo absurdno trditi, da ima lahko...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

SDS zahteva obravnavo akta o ustanovitvi preiskovalne komisije na izredni seji DZ

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke zahteva sklic izredne seje...