Pripravlja se krvava luna! Si jo boste ogledali na vrhu Jamnika?

Datum:

Jamnik je s svojo cerkvijo sv. Primoža in Felicijana prijetna izletniška točka na razglednem travnatem grebenu, ki se dviga med Kropo in Podblico. Z Jamnika se nam odpre lep razgled po gorenjski ravnini, Karavankah, Kamniško-Savinjskih alpah in delu Škofjeloškega hribovja. Velja za eno najosupljivejših in največkrat fotografiranih razglednih točk ne le na Gorenjskem, ampak kar v vsej Sloveniji.

Še posebej lep je nočni pohod na Jamnik ob polni luni, ki ga organizirata kranjski Zavod za turizem in kulturo in Krajevna skupnost Podblica. Tak pohod bodo organizirali tudi 8. novembra 2022, ko bo popoln lunin mrk, ki ga nekateri poimenujejo krvava luna in naj bi bil poseben kozmični dogodek, saj v tem času Zemlja popolnoma pokrije luno in ta žari krvavo rdeče.

Če si ta pojav želite ogledati na Jamniku, vas Zavod za turizem in kulturo ter KS Podblica vabita, da se jim pridružite 8. novembra 2022 ob 17. uri pri gostilni Na Razpokah v Nemiljah. Od tu se boste organizirano odpravili po planinski poti do Jamnika. Kot so zapisali na Zavodu za turizem in kulturo Kranj, vsem udeležencem svetujejo primerna planinska oblačila in obutev ter opremo za nočni pohod (naglavno svetilko, pohodne palice, rezervna oblačila).

Organiziran pohod
Pot je primerna za vse starostne skupine, predviden čas pohoda je ena ura. Cena organizacije pohoda je v predprodaji 4 evre, na dan pohoda pa 5 evrov na osebo.

Moja Gorenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...