Pritiski v boju za lovoriko se nadaljujejo: Olimpija v Celju, Maribor doma proti Rudarju

Datum:

Samo še trije krogi so do konca državnega prvenstva v Sloveniji. Večni derbi konec tedna je poskrbel, da so se stvari in točke pri vrhu v boju za naslov prvaka še dodatno zapletle oziroma izenačile. Olimpija je pred najtežjo nalogo v zaključku prvenstva, saj se odpravlja na gostovanje v Celje, kjer jih čaka četa Roberta Pevnika, ki še ne pozna poraza. Maribor ima pred domačimi gledalci rutinirano nalogo, saj jih čaka velenjski Rudar. Zanimivo bo tudi v derbiju za obstanek med Koprom in Krko.

Devet točk je še v igri za vsako ekipo do konca letošnje sezone. Vsa slovenska javnost bo svoje oči usmerila predvsem na tekme, kjer bosta igrala Olimpija in Maribor. Danes je pred Olimpijo vsaj na papirju še najtežja tekma pred koncem – gostovanje v Celju, ki bi lahko dalo že marsikatere odgovore.

34. KROG

Celje – Olimpija (16:00)
Celjani so se v letošnji sezoni devetkrat pomerili proti Mariboru in Olimpiji. Vse štiri poraze so doživeli jeseni, k temu pa so dodali še dva remija in tri zmage. Pod vodstvom Pevnika grofje še ne poznajo poraza in bodo želeli tudi danes zagreniti življenje trenutno vodilni ekipi prvenstva. Za Olimpijo je vikend za pozabo, saj so imeli na večnem derbiju že vse v svojih rokah, potem pa so zapravili nemogoče in se v zadnje tri kroge podali z enakim številom točk kot Maribor. Zeleno-beli se bodo na gostovanje podali brez Matica Finka in Alvesa – oba sta kaznovana.

Maribor – Rudar (16:00)
Rudar 
je v letošnji sezoni bolj ali manj “kanta” za nabijanje, vsaj za prvi dve ekipi prvenstva. Res pa je, da so Velenjčani na začetku sezone uspeli remizirati z vijoličastimi, ki si kaj takšnega danes zagotovo ne smejo privoščiti. Po zmagi na večnem derbiju so zagotovo pridobili dodatno samozavest, ki jo bodo danes želeli pokazati pred domačimi gledalci. Južna tribuna Ljudskega vrta bo danes zaradi kazni zaprta. Knapi pa se bodo za povrh vsega morali znajti še brez trenerja, saj Jernej Javornik ni več trener Rudarja. Namesto njega bo ekipo vodil Ramiz Smajlović.

Krško – Gorica (18:00)
Krčani
so si z dobrimi predstavami spomladi praktično že zagotovili, da ne bodo končali na zadnjem mestu, z zmago pa bi si danes lahko zagotovili celo obstanek. Na drugi strani je morala Gorica v nedeljo Domžalam priznati premoč v boju za tretje mesto. Povsem realno za njih torej ostaja četrto mesto. Na vseh treh medsebojnih tekmah doslej je vedno zmagala domača ekipa, če se bo tradicija torej nadaljevala tudi danes, bo zmaga tudi tokrat ostala na domačem stadionu Matije Gubca.

Koper – Krka (19:00)
Zagotovo je tekma na Obali glede pomembnosti takoj za uvodnima tekmama 34. kroga. Krka je že tako ali tako v težkem položaju, saj zanjo danes šteje samo zmaga in nič drugega. Z zmago bi se izenačila s Koprom, vendar tudi to ne bi pomenilo še ničesar, saj jo v zadnjih dveh krogih čakata prvouvrščeni ekipi, ki si spodrsljaja ne smeta privoščiti. Farmacevti bodo na zadnjih dveh tekmah težko prišli do točk. Na drugi strani pa imajo danes Koprčani priložnost, da se znova vključijo v boj za mesta, ki prinašajo obstanek. Tudi njihov razpored, ko bodo igrali proti Gorici in Zavrču, je veliko lažji od njihovih današnjih nasprotnikov.

Domžale – Zavrč (19:00)
Domžale
so si z zmago proti Gorici praktično že zagotovile tretje mesto, ki vodi v Evropo. Rumeni si želijo predvsem nadaljevati z dobrimi predstavami, ki so jih prikazali na zadnjih treh tekmah, ko so znova pokazali svoj pravi obraz. Zavrč bo danes lovil prvo zmago, odkar je znova na klopi Slavko Matić.

Lestvica:
Olimpija     33  19  8  6    68 : 24  65
Maribor      33  18  11  4  71 : 30  65
Domžale    33  14  11 7   46 : 28  53
Gorica       33  12  6  13   43 : 46  46
Celje          33   9  12 12   27 : 43  39
Krško         33  10  9  14   23 : 45  39
Zavrč         33   9   11  12  31 : 39 38
Rudar         33  10  8 15   31 : 48  38
Koper         33   9  7  16   37 : 50  34
Krka           33   7  10  16  26 : 48  31

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...