Propaganda CK ZKS ponovno na delu: nižje ne gre – pa ne le stojalo mikrofona

Datum:

Ko se levica znajde v škripcih, se vedno ponovno angažira upokojeni stric iz ozadja, Milan Kučan. Da bi uganili, kaj je povedal, po mikrofonu sodeč za Preverjeno, verjetno ne rabimo prav veliko domišljije.

                   

Danes je Twitter uporabnik Darko Bulat ujel Milana Kučana pred državnim zborom, ko daje izjavo za oddajo Preverjeno na POP TV. Gre za oddajo z ekstremno levimi stališči, zato tudi izbira sogovornika ni naključna. Družbo mu je delala njegova dolgoletna svetovalka oziroma tajnica, Špela Furlan.

Kučan se ima za upokojenega politika, toda v resnici gre še vedno za vodjo globoke države in moža z neverjetno neformalno močjo, ki izhaja še iz nekdanjih svinčenih časov. Kot je znano v Sloveniji nismo lustrirali pripadnikov komunističnega režima, zato so se politične, medijske in gospodarske mreže ohranile vse do danes.

Kučan ruši vlado
Nekdanji vodja Zveze komunistov Slovenije Milan Kučan se je po relativno dolgem premoru pred kratkim pogovarjal s Slovensko tiskovno agencijo. V pogovoru za STA je dal vedeti, da vlada Janeza Janše ni njegova “intimna opcija” in pojasnil, da tisti hip, ko državljani ugotovijo, da jih imajo za norca, ker s sklicevanjem na epidemijo politiki prikrivajo svoje ideološke in politične interese, zaupanje v politiko pade. Ker se je njegova intimna opcija znašla v zagati, se je očitno odločil, da bo še malo ostal na politični sceni. No, podoben repertoar lahko verjetno pričakujemo tudi v oddaji Preverjeno. Morda pa bo predlagal še kakšnega novega kandidata za mandatarja in priskočil na pomoč svoji KUL koaliciji oziroma komurkoli, ki bi lahko nadomestil sedanjega predsednika vlade. Znano je namreč, da so vsi največji operativci tranzicijske levice v pogonu in da je ukaz za rušenje vlade prišel od nikjer drugje, kot iz “murgel”.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer – nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...