Protikoronskih ukrepov in koncepta pravne države v Dražgošah očitno ne poznajo: Lipič kljub prepovedi zbiranj organiziral prireditev!

Datum:

Včeraj so v Sloveniji potrdili rekordnih 3393 novih okužb, kar je največ primerov okužb od 22. novembra lani. A to ne moti vélikih duhov, še manj pa generalmajorja in Ladislava Lipiča. Slednji namreč na prihajajočo nedeljo organizira slovesnost ob 80-letnici dražgoške bitke, na kateri bo slavnostni govornik Milan Kučan, pel pa jim bo partizanski pevski zbor. Ne pozabimo, da so trenutno prireditve na prostem še vedno prepovedane, začasno je prepovedano tudi zbiranje oziroma druženje ljudi. Vendar pa se nekateri na pravno državo očitno požvižgajo, mar pa jim ni niti za zdravje ljudi – kar je še toliko bolj žalostno. Za prvorazredne protikoronski ukrepi torej ne veljajo?

V nedeljo bo ob 80-letnici dražgoške bitke potekala slovesnost, ki jo seveda tudi tokrat organizira generalmajor Ladislav Lipič. Pustimo tokrat ob strani, da gre za praznovanje namišljene zmage, ki je bila v resnici sramotni beg in poraz. Na žalost je ob tem moralo umreti 41 nedolžnih vaščanov Dražgoš – kljub temu so pobijanje civilnega prebivalstva sodelujoči na preteklih proslavah poimenovali moralna zmaga.  Da so Dražgoše simbol njihove oblasti, izpeljane iz genocida, pa je potrdil tudi zadnji predsednik komunistov Milan Kučan. On namreč hodi v Dražgoše, ker so te simbol njihove oblasti. Če ne bi bile, ga tam ne bi bilo. Za Nova24TV je pred dvema letoma glede svoje udeležbe povedal: “Zaradi tega, ker Dražgoše so. Če Dražgoš ne bi bilo, me ne bi bilo tu.” Spomnimo, takrat so nestrpni in hujskaški udeleženci našo novinarko obkladali z žaljivkami in grožnjami. S tem so pokazali, da gre za shod sovraštva do vseh, ki mislijo drugače. Tudi letos bo slavnostni govornik seveda Kučan.

Preberite še: [Video] Dan norcev v Dražgošah: Lipič pobijanje civilistov imenoval moralna zmaga, radikalnega Fritza pa bi v normalni državi zaprli zaradi ogrožanja ustavne ureditve!

Januarja pred dvema letoma še ni bilo epidemije, prireditve pa so potekale normalno. Kar za letos ne bi mogli trditi – saj so zaradi omejevanja širjenja okužbe vsaj formalno prepovedane. Mnogi – predvsem nasprotniki aktualne vlade in protikoronskih ukrepov – prepovedi sicer ne upoštevajo, kar je bilo opaziti tudi na silvestrovo, ko se je v centru Ljubljane gnetla gruča ljudi. Rezultat decembrskih rajanj je bil viden že včeraj, ko so v Sloveniji potrdili kar 3393 novih okužb – kar je največ primerov okužb od 22. novembra lani. V primerjavo z minulim ponedeljkom so potrdili 1580 okužb več, kar je močno zaskrbljujoče. A nekaterih pač ne skrbi in videti je tudi, da za nekatere pravna država očitno ne velja. Medtem ko je za Lipiča in partizanski pevski zbor tovrstna poteza še nekako pričakovana oziroma vsaj ne preseneča, pa je bolj nenavadno to, da bo prisoten tudi orkester Slovenske vojske. Na ministrstvo za obrambo smo glede tega naslovili vprašanja – kjer pa so nam zatrdili, da Slovenska vojska ne načrtuje udeležbe orkestra na omenjeni prireditvi. “Glede zapisa na vabilu se obrnite na organizatorja,” so še predlagali. To smo tudi naredili, a odgovora še nismo prejeli.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Naša vlada jih financira, medtem poteka mednarodna kampanja za ukinitev UNRWA

Dokazov, da je UNRWA prestreljena s teroristi in ideologijo...

Alenka Forte: Minister, ki se ne želi soočiti z javnostjo, ni vreden počenega groša

Nezavedanje resnosti težav in potreb zdravstvenega resorja se je...

[Video] Zakaj Tina Gaber redno uporablja vladno parkirišče za svoje luksuzno vozilo?

Že od samega začetka razmerja s premierjem Robertom Golobom...