Prva dama ZDA Melania Trump z ganljivim govorom počastila matere vseh vojakov

Datum:

Ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania sta za materinski dan v Beli hiši gostila družine vojakov. Predsednik se jim je zahvalil za pomembno vlogo, ki jo skupaj namenjajo velikemu ameriškemu narodu, ki postaja močnejši iz dneva v dan. Posebno čast je izrekel materam in partnerkam vojakov. Predsednik Trump je na slovesnem sprejemu omenil tudi povečanje obrambnega proračuna, s čimer je požel velik aplavz navzočih. Požrtvovalnim vojakom je obljubil, da imajo vso njegovo podporo. “Ta vlada stoji za vami,” je ponosno dejal Trump.  

S posebno ganljivim govorom pa je matere vseh ameriških vojakov počastila prva dama ZDA Melania Trump. Ta je vsem zbranim sporočila, da je izredno počaščena zaradi njihove prisotnosti, še posebno, ker v nedeljo praznujejo praznik hvaležnosti vojske ter materinski dan. “Kot veste vsi navzoči v tem prostoru, je biti mama vloga, ki za vedno spremeni srce in življenje. To še posebno velja za matere posameznikov, ki služijo naši domovini. Kot veste sem mama tudi sama.” Melania je poudarila različne izzive, s katerimi se soočajo starši vojakov. Pri tem je spomnila, da te starše v življenju ne spremljajo zgolj ponos, temveč tudi številne skrbi in ovire, ki so del njihovega žrtvovanja za domovino. Melania je zato vse mame vojakov bodrila z besedami, da jih imata oba z možem in podpredsednikom Mikom Pencom ter ostalimi iz Bele hiše vedno blizu srca in svojih misli.

Foto: epa

Na koncu naj še povem: Bog blagoslovi naše enote in pogumne žene in fante, ki so hkrati vaše hčere in sinovi in Bog blagoslovi vas, drage matere, za vso požrtvovalnost, zaradi katere je naša država varna,” je z ganljivimi besedami svoj govor zaključila prva dama Melania Trump.

 C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...