Prva liga: Težki gostovanji za Maribor in Olimpijo

Datum:

Danes se s tekmami 20. kroga nadaljuje državno nogometno prvenstvo. Vodilni dvojec čakata težki gostovanji. Oba vodilna, Olimpija in Maribor, bosta v gosteh po spodrsljajih v prejšnjem krogu lovila zmagi proti Zavrču in Domžalam.

Potem ko se je v prejšnjem krogu po spodrsljaju Maribora, ki je zgolj remiziral proti Zavrču, zdelo, da lahko Ljubljančani uidejo na deset točk razlike, se je na koncu izkazalo, da so se Štajerci z remijem Ljubljančanom celo približali.

Ne ego, bodite team*
Tako kot v soboto čaka zeleno-bele tudi tokrat težka tekma. Ljubljančani “palčku” v ligi Zavrču. Klub iz najmanjšega kraja v Sloveniji je letos Olimpiji že pokazala zobe. Prva medsebojna tekma teh dveh ekip se je v Halozah končala z remijem 0 : 0, medtem ko je klub s slovensko-hrvaške meje v Ljubljani slavil zmago z 0 : 2. Tudi tokrat vodilno ekipo lige čaka zelo težko delo, saj je svoje naredil pritisk, Zavrčani pa so proti Mariboru v soboto dokazali, da so specialisti za velike ekipe. Trener Marijan Pušnik je bil po porazu z Gorico na svoje varovance, ki jim je očital sebično in neekipno igro, zelo jezen. Tako jim je po koncu tekme v slačilnici na tablo napisal EGO, ga prečrtal in nato poleg napisal TEAM. Velika prednost za Ljubljančane bi bila lahko odsotnost dveh najboljših strelcev Zavrča, Aleksa Pihlerja in Veljka Batrovića.

Velika točka, zdaj zmaga nujna
Čeprav se je sprva zdelo, da se bodo Mariborčani zaradi remija proti Zavrču kesali, se je na koncu izkazalo, da je bila to velika točka, ki so si jo vijoličasti priborili, potem ko so zaostajali že z 1 : 3. Hrvaški trener po tekmah ne deluje zadovoljno, a se zdi, da Mariborčani vendarle kažejo napredek. Še vedno bo manjkal na derbiju izključeni Petar Stojanović, medtem ko domžalski strateg Luka Elsner tokrat ne bo mogel računati na Husmanija, Horvata in nekdanjega Mariborčana Trajkovskega.

V preostalih treh tekmah bodo Goričani gostili Rudar. Varovanci Mirana Srebrniča so po štirih zaporednih porazih v nedeljo v Stožicah prekinili negativni niz. Velenjčani so v zadnjem času v nekoliko slabši formi, tako da imajo pred mesti, ki prinašajo izpad, zgolj tri točke prednosti. V boju spodnjega dela razpredelnice se bosta pomerila še Celje in Krka ter Koper in Krško.

Pari 20. kroga:
Danes:
Gorica : Rudar (ob 13.00)
Celje : Krka (ob 16.00)
Zavrč : Olimpija (ob 16.00)
Krško : Koper (ob 16.00)
Domžale : Maribor (ob 18.00)

Lestvica po 19. krogu:

  1. Olimpija        42 točk
  2. Maribor         36 točk
  3. Domžale       33 točk
  4. Gorica          31 točk
  5. Zavrč            27 točk
  6. Koper            19 točk
  7. Rudar           19 točk
  8. Krka             19 točk
  9. Celje             16 točk
  10. Krško           16 točk

*team – ekipa (ang.)

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Poslanec Kosi: “Zamenjava prebivalstva in islamizacija Evropi ne obetata nič dobrega!”

"Namesto da bi uvajali neke ukrepe s področja demografije,...

Vzporedne volitve na Hrvaškem kažejo na močno zmago desnosredinske HDZ

Izidi vzporednih volitev na Hrvaškem kažejo na prepričljivo relativno...

[Analiza] Grozljivi zunanjepolitični pogledi mednarodnega pravnika

Danilo Türk je eden največjih skrajnežev v slovenski politiki...

Janša: Vladno posnemanje Jankovića je nevarno in vodi v diktaturo

"Kar se tiče spoštovanja Poslovnika DZ in procedur v...