Prva smrtna žrtev na evropskem prvenstvu v Franciji

Datum:

Danes zgodaj zjutraj je umrl navijač Severne Irske. Razlog za njegovo smrt ni nikakor povezan z izgredi navijačev. Navijač je umrl v Nici, potem ko se je pijan sprehajal po skalah in padel z višine kakšnih osmih metrov, nesreči pa je očitno botroval alkohol.

                   

Severna Irska je na včerajšnji tekmi pokazala bolj malo in na koncu proti Poljakom tudi izgubila z 1 : 0. Severnoirski navijači, ki so v Francijo prišli kar v lepem številu, od svoje reprezentance ne smejo pričakovati veliko, saj le-ta že pred začetkom prvenstva ni spadala v krog ekip, ki bi se lahko uvrstile v nadaljnje tekmovanje.

Slaba igra, alkohol, neumnosti in smrt
V Franciji za varnost vsaj zaenkrat ni najbolj poskrbljeno – v štirih dneh se je namreč zgodilo že ogromno pretepov in incidentov. Vodstvo tekmovanja je Rusiji in Angliji zagrozilo celo z izključitvijo, če bodo navijači v prihodnje še naprej počenjali takšne neumnosti. Prva smrtna žrtev na prvenstvu pa vseeno ni bila posledica pretepov oziroma huliganstva, ampak je nesreči po vsej verjetnosti botroval alkohol. Šlo naj bi za 24-letnika, ki se je v zgodnjih jutranjih urah pijan sprehajal in počel neumnosti. “Najbrž je pregloboko povedal v kozarec. Hodil je in padel čez ograjo osem metrov globoko,” je povedal predstavnik francoske policije za stike z javnostjo. Želimo si, da takšnih novic v prihodnjih tednih ne bo več.

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Prestrašena levica orkestrira medijski pogrom nad evropsko poslansko

Le nekaj dni po razglasitvi hudega poraza levice na...

Rutte se je pisno “opravičil” Madžarski

Nekdanji nizozemski premier Mark Rutte se je pisno opravičil...

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...