Prvi večni derbi v novi sezoni prestavljen, Zavrč ostal brez licence za 1. SNL

Datum:

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je danes obelodanila dve dokaj pričakovani novici. Prvi večni derbi med Olimpijo in Mariborom je prestavljen, le-ta bi namreč moral biti odigran že 24. junija, novi termin sicer superpokalnega obračuna pa še ni znan. Zavrč pa je bil neuspešen tudi na drugi stopnji licenciranja in v prihodnji sezoni v Prvi ligi Telekoma Slovenije ne bo nastopal.

Večni derbi oziroma obračun med državnimi prvaki (Olimpija) in pokalnimi zmagovalci (Maribor) bi moral biti odigran že 24. junija, kar je vsekakor prezgodaj. Zaradi objektivnih razlogov kluba v predvidenem roku tekme nista zmožna organizirati. Nov termin bo znan v prihodnjih dneh, potrebno bo upoštevati tudi obveznosti obeh klubov v evropskih tekmovanjih.

Neuspešni tudi v drugo. Kdo namesto njih?
Zavrč je sicer v dodatnih kvalifikacijah na skupno dveh tekmah uspel premagati Aluminij, ampak jim to ni pomagalo kaj dosti, saj so bili neuspešen na drugi stopnji licenciranja. Razlog, zakaj klub iz Haloz ni prejel licence, pa je neizpolnjevanje finančnih kriterijev na podlagi Pravilnika UEFA/NZS za licenciranje nogometnih klubov. NZS bo sedaj začela postopek za popolnitev prvoligaške druščine. Kandidatov je seveda več, veliko možnosti ima Aluminij, potem pa sta tu še Drava in Triglav. Dokončno bo o sestavi lige odločal izvršni odbor NZS-ja.

G.V.

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...