Ptuj potrebuje osvežitev – kandidat SDS za župana gre na volitve s pomlajeno ekipo

Datum:

Županski kandidat SDS na letošnjih lokalnih volitvah na Ptuju bo predsednik mestnega odbora stranke Franjo Rozman. Kot je povedal, se na volitve odpravlja s pomlajeno ekipo, pri tem pa računa na to, da bo tudi njihova lista, katere nosilec je, presegla trenutnih pet mestnih svetnikov ter “poskrbela za boljši Ptuj”.

Stranka, ki je sicer v najstarejšem slovenskem mestu tradicionalno močna, zadnjih 20 let po Miroslavu Luciju ni imela župana, ima pa v tem mandatu podžupana Marjana Kolariča, kar kaže na dobro sodelovanje z županjo Nuško Gajšek, ki je sicer članica SD. Prav na povezovanje stavi tudi Rozman, ki v tem ne vidi nič nenavadnega. Na vprašanje, ali bi tudi sam v primeru izvolitve za župana za podžupanjo predlagal Gajškovo, je namreč odvrnil: “O tem sicer najprej odločajo volivci, a če bi se odločal sam, bi bila verjetno moja prva izbira.” Ob tem pa je dodal, da bi bile nekatere njegove prioritete morda vendarle nekoliko drugačne.

Med najpomembnejšimi programskimi izhodišči je omenil vlaganja v prometno infrastrukturo in zagotavljanje varnih šolskih poti in okrepljeno sodelovanje z vsemi javnimi zavodi v mestu, prav tako se namerava truditi, da bi mesto čim prej lahko obiskovalcem v primerni obliki prikazalo bogato arheološko zbirko, ki se zdaj skriva v depojih, kot zaprisežen športnik pa si želi tudi razvoja športnega turizma ter oživitve dogajanja na Ptujskem jezeru, kjer je še kar nekaj prostora za dodatno športno infrastrukturo.

V ospredje postavlja požarno varnost, nenazadnje imajo na izvoljivem mestu svetniške liste kandidata iz gasilskih vrst, prizadeval si bo za dobro sodelovanje z bolnišnico in zdravstvenim domom, zaveda pa se tudi nujnosti zagotavljanja dobrih pogojev za delo izobraževalnih ustanov. Glede umeščanja trase ptujske obvoznice je napovedal, da se bo zavzemal za varianto južno od jezera.

Rozman je zaključil ljubljansko ekonomsko fakulteto, trenutno pa piše magistrsko nalogo na mednarodni fakulteti za družbene študije v Celju. Ima dve desetletji izkušenj iz gospodarstva, ves čas pa je bil prisoten tudi v športu. Dolga leta je bil predsednik plavalnega kluba in vodja kopališča v Termah Ptuj, zdaj pa poklicno vodi Športno zvezo Ptuj.

Na Ptuju je doslej ob Rozmanu vnovično kandidaturo že pred časom napovedala aktualna županja Nuška Gajšek, ki se bo kot kandidatka SD potegovala za drugi mandat, poroča STA. Kandidaturo je že napovedal tudi nekdanji poslanec in državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Andrej Čuš s podporo svoje liste, Gibanje Svoboda pa se na županske volitve odpravlja z dolgoletnim ravnateljem ptujske glasbene šole Štefanom Petkom.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...