PU Novo mesto: Med vikendom prijeli 316 ilegalcev

Datum:

Policija je med minulim vikendom obravnavala tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Prijetih je bilo 316 ilegalcev.

17. 2. nekaj po 17. uri so policisti v Bukošku kontrolirali voznika osebnega avtomobila Mercedes S bolgarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni državljan Gruzije v vozilu prevaža osem državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. V bližini so ustavili še osebni avtomobil Citroen C5 bolgarskih registrskih oznak.

Ugotovili so, da sta 73-letni voznik iz Grčije in 23-letni sopotnik iz Gruzije državljanov Turčije nudila pomoč pri nedovoljenem prestopu meje. Državljanu Grčije in državljanoma Gruzije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so jih privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

316 nedovoljenih prehodov državne meje
Policisti so med 16. 2. in 19. 2. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Jereslavec, Kapele, Nova vas pri Mokricah, Velika Dolina, Mihalovec, Trnje) izsledili in prijeli 84 državljanov Sirije, 65 državljanov Maroka, 45 državljanov Afganistana, 19 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Indije, devet državljanov Nepala, po šest državljanov Rusije in Turčije.

Slovenija, Ljubljana, 25. september 2015. Protestniki so se udeležili protestnega shoda proti migrantom – Slovenija, zavaruj meje. (Foto: Bobo)

Po štiri državljane Alžirije in Eritreje, po dva državljana Irana, Pakistana, Tunizije in Somalije in po enega državljana Palestine, Egipta, Kameruna, Slonokoščene obale, Senegala, Iraka, Nigerije, Gane in Sierra Leone. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči, Golek pri Vinici, Veliki Nerajec) so prijeli 17 državljanov Maroka, 14 državljanov Sirije in dva državljana Alžirije, na območju PP Krško (Hrastek) pa štiri državljane Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

“Jet set” predsednica za prihodnost brez plastenk in žive meje

Predsednica države, ki je državljanom naložila, da se bodo...

V koaliciji skušajo narediti vse, da bi se izognili preiskavi Golobovih spornih poslov

V koalicijskih vrstah obstaja huda bojazen, da bi parlamentarna...

Gorivo se bo znova podražilo

Ob nespremenjenih trošarinah bodo najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bencina,...

Se levičarska vlada v Kolumbiji maje?

V nedeljo se je na ulicah različnih mest Kolumbije...