Putin ruskim klubom prepovedal turške nogometaše

Datum:

Napete razmere, ki med Rusijo in Turčijo vladajo zaradi sestreljenega ruskega letala, se selijo še na športna prizorišča. Tako je predsednik Vladimir Putin ruskim klubom zaukazal prepoved nakupa turških nogometašev.

                   

Zimski nogometni prestopni rok, ki se nezadržno bliža, bo doživel svojevrstno prepoved. Nobeden izmed ruskih nogometnih klubov ne bo smel registrirati turških nogometašev. “Če bo kdo hotel registrirati turškega nogometaša, to ne bo mogoče,” je za R-Sport potrdil ruski minister za šport Vitaly Mutko in dodal, da so vsi klubi že dobili uradno sporočilo. Prepoved bo veljala zgolj za nakupe turških nogometašev, medtem ko bodo nogometaši, ki so že člani ruskih klubov, lahko nemoteno igrali. Zaenkrat prepoved velja zgolj za nogometne klube, ne pa tudi za ostale športne panoge.

Klubi gredo lahko v Turčijo, a jim to odsvetujejo
Se pa poleg prestopnega roka bližajo tudi zimske priprave nogometnih klubov, ko je ena izmed bolj priljubljenih destinacij ravno takrat topla Turčija. Putin ruskim klubom zimskih priprav v Turčiji ni prepovedal, jim je pa to zelo odsvetoval. Če se bo kateri izmed klubov vseeno odločil za odhod na priprave v Turčijo, bo ruska varnostna služba s klubi poslala tja tudi svoje pripadnike.

Ruski klubi zaenkrat lahko sodelujejo na tekmovanjih v Turčiji, prav tako pa je turškim podjetjem še naprej dovoljeno sodelovati pri gradnji nogometnih stadionov v Rusiji, kjer bo leta 2018 na sporedu svetovno prvenstvo v nogometu.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...