Putinov propagandist Solovjov demonizira Zahod

Datum:

V vsaki družbi je tudi nekaj “gnilega”. Razni teoretiki zarot so namreč pograbili cvetko ruske propagande – da je vojna v Ukrajini v resnici eshatološki, apokaliptični boj med dobrim in zlim, med angeli in demoni, med “peklenskim” Zahodom in “nebeško” Rusijo. Tem neumnostim očitno verjame tudi kremeljski propagandist Solovjov. 

Da se v Ukrajini med seboj spopadajo “mračne sile” in “sile luči”, je približno tako prepričljivo kot Grimmove pravljice. To retoriko je moč zaznati med domačimi (proruskimi) predstavniki tranzicijske levice in nekako sovpada z retoriko o “fašistih”, ljubeznijo do komunističnih krvolokov in režimske simbolike. Pravzaprav nas to ne sme pretirano čuditi zlasti sedaj, ko imamo na oblasti resničnega avtokrata. Spomnimo, da je filozof Slavoj Žižek Roberta Goloba nagovarjal k pošiljanju ljudi v gulage. To je očitno ta “nebeška dimenzija”, h kateri stremita tako režim Vladimirja Putina kot domača levica. Pa se vrnimo k ruski družbi. Tisto slabo v njej izvrstno ponazarja spodnja fotografija, ki jo spletni uporabniki imenujejo “ruska joga”.

Na njej je na smrt pijan človek, zleknjen čez klopco v parku. K temu dodajmo še prostitucijo, sistemsko nasilje itd. Potem kaj hitro spoznamo, da zahodna mavrična ideologija in spreminjanje spola ni edino zlo sveta. Posledično tudi javni nagovori kremeljskega propagandista Vladimirja Solovjova mladim – da je Zahod izrojen in pokvarjen, izgubijo nekaj ostrine. V priloženem nagovoru ruski mladini gre posebej izpostaviti tipično kremeljsko propagandno taktiko – da Rusijo ogroža mnogo večji in mnogo grši Zahod. Gre za načrtno kreiranje občutka oblegane utrdbe, ki združuje “dobre in plemenite” Ruse s kompleksom od Boga “izvoljenega ljudstva”.

 

Njihovo presveto poslanstvo je ne le Rusijo, marveč kar celotni svet oteti strahovitega, satanskega zla, ki se je zaredilo v Bruslju in Washingtonu. Zahod je kužen in potrebuje “duhovno deratizacijo” vseh deviantnih “parazitov”, ki “lezejo” na vzhod kontinenta. Seveda ima Solovjov v določenih ozirih tudi prav (ko je govora o škodljivih deviacijah Zahoda). Je pa povsem zgrešeno slikanje Rusije oziroma “ruskega sveta” kot nečesa odrešilnega, mesijanskega. Solovjov je ustvaril neprebavljiv konglomerat politike, militantne retorike in teologije. Gre za podobno odvratno “kulinarično specialiteto” kot pri načrtnem mešanju športa in nacistične ideologije v Tretjem rajhu za doseganje večjega učinka pri “ovčereji” (beri: pranju možganov pravovernih množic).

Rusi bodo “pozdravili resno bolan ukrajinski narod”?!
V Rusiji ima tovrstno početje še posebej plodna tla, ker ljudstvo še vedno živi in diha veliko domovinsko vojno (zmagovitega, herojstva in nepremagljivosti polnega obdobja 2. svetovne vojne na sovjetskih tleh, ko so porazili “hudičevo utelešenje”Adolfa Hitlerja). Dvorana, v kateri nastopa Solovjov, je pričakovano opremljena s totalitarnimi simboli “Z”. Solovjov v svojem nagovoru še pravi, da je Nato v Ukrajino poslal prek 300 tisoč pogodbenih vojakov, straši pred rusofobijo in sovraštvom do Rusov, mržnjo Ukrajincev do Rusov pa primerja z biblično zgodbo, v kateri Kajn ubije Abela. A kot je prepričan Solovjov, so Ukrajino že davno premagali.

“Ruska joga”: propagandist Solovjov rad pozablja, da je v ruski družbi veliko “gnilega”. (Foto: Twitter)

Poudarja še, da jih je sicer malo – zgolj 150 milijonov. Celotni Nato oziroma 50 odstotkov svetovne ekonomije pa je proti njim. Ob tem pa Solovjov prisotne potolaži, da je biblični David premagal Goljata in ne obratno, čeprav je bil slednji mnogo večji in močnejši. V vse skupaj vplete tudi Boga, ki ni v “mogočnosti”, ampak v “resnici”. Za konec še pravi, da bo zmago težko izbojevati in se obrne na prestrašene mlade fante v uniformah, ki očitno čakajo na odhod na fronto. Spomni tudi na zgodbo o Noetovi barki, ki skupaj z družino človeštvo reši pred vesoljnim potopom. “Moramo zmagati!” zaključi svoj veličastni poziv in pristavi, da oni “zdravijo resno bolan ukrajinski narod”. Prepričan je, da bo zmaga ruska. Torej Božja?! Spomini na Bučo in ostala grozodejstva nas o tem ravno ne prepričajo …

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada bi zdravnike omejevala z odloki, Fides pa: To je nezakonito!

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je končno...

Ministrica kmetom prodajala puhlice

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić se...

[Video] Putin pripravil svoje vernike do spanca in različnih grimas

Po spletu se širijo posnetki nezainteresirane skupine Putinovih slušateljev...