Putinov zaveznik Kadirov vse bolj odkrito grozi z napadom na Poljsko

Datum:

Čenčenski voditelj Kadirov je Rusiji predlagal “denacifikacijo in demilitarizacijo Poljske”. “Kaj če bo Rusija po uspešnem koncu (vojne v Ukrajini) začela denacifikacijo in demilitarizacijo naslednje države? Konec koncev je po Ukrajini na zemljevidu Poljska! Ne bom skrival, da imam osebno tak namen. Večkrat sem to rekel, da je treba boj proti satanizmu nadaljevati po vsej Evropi in predvsem na ozemlju Poljske,” je dejal Kadirov.

Ramzan Kadirov je v torek dejal, da je prišel čas, da Zahod poklekne pred Rusijo, in napovedal, da se bo tako imenovana “posebna vojaška operacija” v Ukrajini končala do konca leta 2023. “Posebna operacija bo zaključena pred koncem letošnjega leta. Evropske države bodo priznale, da so se zmotile, Zahod bo padel na kolena in kot običajno bodo morale evropske države sodelovati z Rusko federacijo na vseh področjih. Alternative ne sme biti in je nikoli ne bo, je dejal.

Rusija se sicer pripravlja na mobilizacijo med 300.000 in 500.000 vojakov za novo ofenzivo v Ukrajini, poročajo novi ukrajinski obveščevalci. Ni prvič, da so Rusija ali Putinovi prijatelji namigovali, da je Poljska na njihovem seznamu tarč v Evropi. Belorusija, tesna zaveznica Rusije, je Poljski zagrozila, da bo udarila s “krutim” odgovorom, sam Kadirov pa je Poljski lani večkrat grozil. “Po Ukrajini, če dobimo ukaz, vam bomo v šestih sekundah pokazali, česa smo sposobni”, je dejal Kadirov o potencialnem napadu na Poljsko maja lani.

Poljske oblasti so zaskrbljene, da jih Rusija vidi kot tarčo. Marek Magierowski, poljski veleposlanik v ZDA, je opozoril, da bi lahko Rusija ciljala na Poljsko. “Rusija je bila vedno naša soseda in tako bo to tudi ostalo. Ne bo čarobno izginila v bližnji prihodnosti. Zato se moramo pripraviti. Pripravljeni moramo biti na vse. Poljska bi lahko bila naslednja tarča,” je Magierovski povedal za NPR.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...