Radikalnemu in državnih korit vajenemu delu privilegirancev se je odpeljalo: Dnevnikov družbeno-politični delavec Potić kazal znake nasilja!

Datum:

Ej, Urbanija … Vidiš to roko?  … Zaleti se vanjo“, je Dnevnikov novinar Zoran Potič s simbolom pesti odgovoril direktorju Urada za komuniciranje Urošu Urbaniji, ko je ta njemu namignil, da ni Dnevnik nič drugega kot glasilo tranzicijske levice. Kot kaže ima Potić podobna nagnjenja kot Zlatan Čordić – Zlatko, ko zmanjka argumentov za dialog.

Ko že mislimo, da smo po petkovem izpadu raperja Zlatana Čordića-Zlatka videli višek nekulture z napadom na snemalca Nova24TV, pa je Dnevnikov pisec Zoran Potić dokazal, da gre lahko tudi dlje.

Sin oficirja JLA Zoran Potić je tudi miselno ostal v nekdanjih časih, ko je uredniško politiko medijev diktirala partija, novinarji pa so bili skladno z doktrino Jožeta Smoleta družbenopolitični delavci, zavezani vrednotam marksizma in leninizma. Novinar s takšnimi prepričanji pa težko sprejme konkurenco na medijskem trgu. Če nek medij ni na ravni tranzicijske levice, je že strankarski – tako je njegovo mnenje o Novi24TV.

Neumnež Zlatko, nasilnež Zoran
Vse skupaj se je pričelo, ko je Potić komentiral oziroma skušal opravičiti Zlatkov izpad na Trgu republike, ko je napadel našega snemalca. Najprej je zbanaliziral dogodek, da je Novo24TV označil za strankarsko televizijo, nato pa še obnašanje novinarjev in snemalcev pripisal posnemanju Janeza Janše. Pravi inteligenčni presežek, edina točna izjava v njegovi izjavi je ta, da je Zlatka zaradi njegove reakcije označil za neumneža.

Nato se je v debato vmešal direktor vladnega urada za komuniciranje (UKOM) Uroš Urbanija in mu povedal nekaj preprostih resnic o medijski stvarnosti: Dnevnik ni politično neodvisen medij in v demokraciji lahko kritiziramo tudi Potića, ki kritizira druge. Takrat se mu je odpeljalo, sledil je odgovor v stilu vseh, ki jim zmanjka argumentov. “Ej, Urbanija … Vidiš to roko?  … Zaleti se vanjo“, je s simbolom pesti odgovoril Urbaniji. Ta je šokiran nad reakcijo Potiča zapisal: “Spoštovani Zoran Potić. Šokiran sem nad vašim zapisom. Nesprejemljivo je, da mi grozite s fizičnim obračunom, tudi če ste to zapisali v afektu. Še huje pa, če je vaš zapis uradno stališče časopisne hiše Dnevnik.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...