Razkrinkan svetovalec LMŠ Damir Črnčec in njegove marionetke – “neodvisni” novinarji!

Datum:

“Elektronska sporočila, ki nedvoumno dokazujejo, da so novinarji (medijski kartel) na daljinsko upravljanje (2. del) …” je v naslovu zapisal raziskovalni novinar Bojan Požar, ki je nedavno razkrinkal sporno kartelno delovanje nekaterih osrednjih medijev in novinarjev, ki – kot je vse bolj očitno, pišejo po nareku političnih lobistov tipa Damir Črnčec – moža iz sence stranke LMŠ, pravi Požar. 

                   

Najbolj znani slovenski raziskovalni novinar Bojan Požar je tokrat nadaljeval brutalno razkrinkavanje podlega novinarsko-političnega spletkarjenja v režiji “strica Murčija” – Damirja Črnčeca, ki po njegovih navedbah bije svojo sveto vojno proti prvaku Nove Slovenije Mateju Toninu, ker predstavlja oviro njegovim političnim apetitom. O tem smo nedavno že poročali. Črnčec je sicer mož iz sence LMŠ in njenega prvaka, najbolj slavnega favorita v disciplini metanja puške v koruzo – Marjana Šarca. Kot je ugotovil Požar, je takoj po objavi njegovega članka na Policijsko upravo Ljubljana prispela anonimna prijava kaznivega dejanja: Požarju se je očitalo kršenje tajnosti občil.

Anonimni avtor naj bi bil ravno Črnčec, ki ima tako politične kot tudi obveščevalne izkušnje. Poslana pa naj bi bila tudi zato, ker naj bi imel Črnčec med zaposlenimi v ljubljanski policiji večje število znancev. Teden po objavi dokazov – da nekateri tranzicijski osrednji mediji delujejo kot kartel pa je razkrit tudi skriti naročnik tega novinarsko-medijskega škandala. Vse kaže, da gre dejansko za Črnčeca in še eno njegovih klasičnih spletk. Požar je zgodbo začel razkrivati konec prejšnjega tedna, ko je imel tiskovno konferenco Tonin. Tedaj je postalo tudi uradno znano, da se je v zadevo vpletel OVS oziroma vojaški obveščevalci obrambnega ministrstva (MO).

Toda resnico o dogajanju so osrednji mediji ponovno zamolčali. Pretekli ponedeljek so bila na MO poslana sledeča vprašanja: “Kdo in zakaj je zahteval uvedbo preiskave OVS oziroma kaj se pravzaprav preiskuje? V kakšni fazi je preiskava OVS? Če je že zaključena, vas prosimo za konkretne ugotovitve, zaključke, poročilo preiskave?” V kratkem je sledil odgovor: “Na osnovi medijskih objav je pristojna služba za preiskovanje kaznivih dejanj v ministrstvu za obrambo RS preverila morebitni obstoj razlogov za sum kateregakoli uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Po strokovni usmeritvi Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani je bilo ugotovljeno, da dejanje, ki je bilo opisano v medijskih objavah, ni kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti. Podpis: Služba za strateško komuniciranje.

Črnčec naj bi za svojo spletko zlorabil tudi novinarja Kršinarja: V reviji Reporter je obračunaval s Toninom
A kljub temu se je po zanesljivih informacijah (sicer uradno še nepreverjenih) nemudoma po objavi prispevka na Požareportu, v sredo 16. 6., na Policijski upravi v Ljubljani znašla anonimna prijava že omenjenega “kaznivega dejanja kršenja tajnosti občil”, domnevno avtorstva Črnčeca. Ob tem pa ostaja neznanka, kaj bo sedaj policija storila z ovadbo, ko je okrožno državno tožilstvo v Ljubljani v navezi z OVS glede zadeve že podalo svoje mnenje. Znano je, da je po navedbah Požarja, Črnčec v sklopu svoje spletke zlorabil tudi novinarja revije Reporter Igorja Kršinarja.

Obrambni minister Matej Tonin in stric iz ozadja Damir Črnčec. (Foto: sta)

Ta je objavil čudaški prispevek o tem, da namerava Nova Slovenija zamenjati svojega prvaka Tonina, zato naj bi se mnogi v zadnjem času odpovedali tej reviji in jo nadomestili z vse bolj priljubljeno Domovino. Požar pa je svoj prispevek zaključil z razmišljanjem, da je novinarje osrednjih medijev, ki so v afero vpleteni, lahko “pošteno, celo strahotno sram”. Pa ne le zato, ker sodelujejo v politikantskih spletkah Črnčeca (in drugih), marveč tudi zato, ker jih skušajo opravičevati z neko anonimko. Požar jih imenuje kar za “brutalne cehovske ovaduhe”.

Kartelni novinarji kot “udbaški” špiclji: Požarja so tožarili informacijski pooblaščenki in korporaciji Twitter
Požarja namreč niso le prijavili informacijski pooblaščenki, rekoč da naj bi šlo za kršitev glede osebnih podatkov, čeprav so službeni elektronski naslovi tudi sicer dostopni na spletu, ampak so se izkazali tudi s tožarjenjem ameriški multinacionalki Twitter, a je bil nesporazum iz Slovenije hitro odpravljen. Še bolj škandalozno in sramotno pa je, da so se s svojim “udbaškim” ovaduštvom prvotno celo hvalili v javnosti. So pa s svojim početjem prenehali takoj, ko so ljudje spoznali njihovo intrigo. A kar je ključno: s Požarjevim razkritjem je bil usodno ranjen medijski kartel, zato je tudi sledila tako srdita reakcija tranzicijskega “imunskega sistema”.

Primer koordiniranega napada tranzicijskih novinarjev na prvaka NSi Mateja Tonina. (Foto: posnetek zaslona)

Spomnimo. Od osrednjih medijev in tranzicijskih politikov pogosto slišimo floskule, kot so: neodvisni mediji, neodvisni novinarji, svobodni mediji in svobodni novinarji itd. Da gre zgolj za “brikete”, s katerimi globoka država “futra” svoje pravoverne “ovčice”, da so lepo rejene za “koline” (beri volitve), smo že večkrat poročali. Nedavno pa je portal Požareport postregel z zelo konkretnimi dokazi. Trije novinarji treh različnih tranzicijskih medijev – POP TV-ja, Večera in Sveta24 so skoraj sočasno in s presenetljivo podobnimi novinarskimi vprašanji (ter na isto temo) zasuli ministrstvo za obrambo. Kot kaže, je šlo za koordiniran kartelni napad na obrambnega ministra Tonina, ki se je udeležil vrha Nata v Bruslju.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Čigav novi obraz bo Peter Gregorčič?

"Ponudil jim je, da bi s svojo ekipo prevzel...

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Kučanova zadrega s Čeferinom, ki ga ni tu

Revizija nakupa razpadajoče stavbe na Litijski v Ljubljani, v...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...