Razpad črnogorske kriminalne združbe v Avstriji: Ujeli Daria Đorđevića Dexterja, še enega klavca Kavačkega klana

Datum:

Sedaj se je razkrilo, da so bile aretacije Kavačkega klana po Balkanu del akcije Trojanski konj, ki so nadzorovali agenti FBI in DEA. V to se ujeli člani Kavačkega klana v Avstriji, ki so bili podrejeni zloglasnemu Veljku Nevolji-Belivuk, vodja zloglasne kriminalne skupine navijačev beograjskega Partizana, Grobarji.

                   

Z bliskovito hitrostjo se po svetu poroča o akciji Trojanski konj. V njej je več evropskih policijskih uradov pod vodstom ameriških agencij FBI in DEA izvedel več akcij, v kateri so aretirali več povezanih oseb v mednarodni trgovini z mamili. Osrčje združbe so tvorili člani črnogorske kriminalne združbe Kavački klan. Ena izmed najpomembnejših celicah kriminalne združbe je delovala v Sloveniji. Le to so pred kratkim razbili delno slovenski organi pregona.

Novice o Kavačkem klanu pa prihajajo tudi iz sosednje Avstrije. Tako srbski medij Objektiv poroča, da so v 18 mesečni trajajoči akciji sodelovali poleg evropskih in ameriških organov tudi srbski organi. Eden izmed pomembnih članov Kavačkega klana je bil tudi 33-letni  Dario Đorđević z vzdevkom Dexter. Ujeli so ga zraven še preostalih šestnajstih srbskih državljanov v akciji Trojanski konj. Ujeli so ga na Dunaju z desetimi kilogrami mamil so sporočili iz avstrijske generalne policijske postaje.

Naslovnica Objektiva o prijetju Dario Đorđevića- Dexter. (Foto: Posnetek zaslona-Objektiv)

Avstrijski klan enako brutalen kot Belivokovi ljudežerci v Beogradu
Avstrijska policija je opisala le enega izmed krutih zločinov avstrijske celice zloglasne balkanske kriminalne tolpe.  Tako so z videoposnetki dokumentirali napad na enega izmed lastnih članov. Bil je član njihove tolpe, a je višjim v avstrijskem delu Kavačkega klana dolžan 2000 evrov.

Odpeljali so ga v eno izmed kleti na Dunaju in z njim fizično obračunali, da so ga močno udarjali z kladivom. Vse to so tudi posneli in hranili v svojih prostorih.  S hudimi poškodbami so ranjenega člana avstrijskega klana Kavačov rešili v eni izmed dunajskih bolnišnic. Le ta se je predal in priznal, da ga v Srbiji iščejo zaradi trojnega umora. Enako kot so že ugotovili srbski organi pregona se tudi avstrijski strinjajo z ugotovitvijo, da so člani kriminalne organizacije morali vse svoje zločine dokumentirati.

Poleg vodje avstrijske celice črnogorske kriminalne združbe Đorđeviča aretirali Aleksa Petroviča, Predraga Bocovića, Miloša Hristova, Nikolo Savatiča, Luko Carja, Todorja Jarčevića, Petra Selakoviča, Petra Milojića, Danijela Stojanovića in Miluna Dukića. Ob prijetju so jim zasegli 9,45 kilograma heroina, 5,23 kilograma kokaina, ponarejene potne liste Črne gore, BiH, Srbije, tri pištole in gotovino v višini 106.376 evrov.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Nova Litijska?! Vladi se mudi z nakupom prostorov na Davčni ulici!

Smo priča novi Litijski? Golobova vlada se je po...

Čigav novi obraz bo Peter Gregorčič?

"Ponudil jim je, da bi s svojo ekipo prevzel...

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...