Razpis za gradnjo dela tretjega pasu na odseku ceste Škofljica-Rašica

Datum:

Direkcija za infrastrukturo je objavila javni razpis za gradnjo dela tretjega pasu na odseku državne ceste Škofljica–Rašica, ki je del izgradnje razvojne osi 3A. Rok za oddajo ponudb je 2. junij, ko bodo ponudbe tudi odpirali, je razvidno iz razpisa.

Rok za izgradnjo 1,8 kilometra dolgega tretjega pasu, ki bo potekal od priključka Smrjene do novega priključka za Gradišče, je 730 dni od uvedbe v delo.

Omenjeni odsek je del državne ceste od Ljubljane do Petrine, ki predstavlja t. i.  razvojno os 3A. Njena gradnja je predvidena že dlje časa, zdaj pa se bo, kot kaže, vendarle začela. Prvi načrti so predvidevali le manjše spremembe že obstoječe ceste, februarja pa sta ministrstvo in direkcija za infrastrukturo predstavila nov načrt, ki v večjem delu predvideva povsem novo traso.

Na odsekih od Pijave Gorice do Turjaka, od Velikih Lašč do Žlebiča ter od Livolda do mejnega prehoda s hrvaško Petrino je predvidena izgradnja tretjega pasu na že obstoječi cesti. Nove trase ceste z obvoznicami pa so predvidene od Lavrice mimo Škofljice do Pijave Gorice, od Turjaka mimo Rašice in Velikih Lašč ter nato od Žlebiča mimo Ribnice, Nemške vasi ter Kočevja do Livolda.

Pri Turjaku in Rašici sta predvidena viadukta, pri Žlebiču predor in večje vozlišče. Večje vozlišče je predvideno tudi pri Kočevju.

Na ta način naj bi zelo obremenjeno cesto od Ljubljane do Kočevja razbremenili tranzitnega prometa, hkrati pa pomembno skrajšali potovalni čas iz tega dela države. Iz Ribnice v Ljubljano naj bi tako prišli v pol ure, iz Kočevja do Ljubljane pa v 40 minutah, poroča STA.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...