Zato je Cirman zavrnil komentiranje soočenja predsedniških kandidatov

Odgovorni urednik in ustanovitelj portala Necenzurirano Primož Cirman (Foto: STA)

Primož Cirman, urednik Necenzurirano.si, je za danes napovedano komentiranje soočenja predsedniških kandidatov na RTV Slovenija zavrnil, ker je gost tudi novinar Bojan Požar, povabila pa ga je Ksenija Koren. S tem je pokazal nespoštovanje medijev, nespoštovanje drugače mislečih, predvsem pa nespoštovanje demokracije kot temeljnega mehanizma države. Verjetno pa bi v studio prišel, če bi ga tam spraševala njegova žena Petra Bezjak Cirman, “a to trenutno ne gre, ker soproga Petra dela na vladi”, je dejal Bojan Požar.

“Danes je urednik  Primož Cirman zavrnil vabilo ge. Ksenije Koren za soočenje z Bojanom Požarjem na RTV Slovenija. V političnih oddajah, ki jih ustvarjajo kadri SDS in Nova24TV, iz načelnih razlogov ne sodelujemo. Edino primerno mesto za soočenje z gostom pa je sodišče,” so zapisali na Twitterjevem profilu Necenzurirano.

Kar je zapisano, ne drži, zato se je odzval direktor TV Slovenije Uroš Urbanija. Primož Cirman ni bil vabljen na soočenje z Bojanom Požarjem, ampak na komentiranje soočenja obeh predsedniških kandidatov, ki bo pred tem v oddaji Tarča, je še zapisal.

Urednica dnevno-informativnih oddaj Korenova na TV Slovenija je na komentiranje soočenja, ki je eden izmed zadnjih pred predsedniškimi volitvami, povabila komentatorja iz obeh političnih polov. A so določeni spet pokazali svojo pravo barvo. Očitno bo namreč napačna oseba postavljala vprašanja in napačna oseba bo sogostovala v oddaji. Govorijo o neodvisni in pluralni RTV, v resnici pa si želijo podrediti javni servis, ki bo še naprej širil enoumje.

“Še kar boli, ko ga je v najbolj gledanem terminu na RTV ponižal Gregorčič. Ko gledam te levičarje, me obide misel Michaela Malica … These are not impressive people. Fantazma njihove operativne uspešnosti je posledica koncentracije kapitala izključno na levici,” pa se je odzval politični komentator Mitja Iršič.

Referendum trikrat proti!
Še dokaz več, zakaj je treba na referendumu glasovati trikrat proti! Proti zakonu o RTV, saj Golobova vlada želi na hiter način obglaviti RTV, zamenjati vse po spisku, ukiniti nadzorni svet. Ali bomo dovolili, da si 100-odstotno podredijo javni servis?

Sara Kovač