Policist obdaril otroke migrantov

Datum:

V nedeljo ob 5.42 so koprski policisti prejeli klic na pomoč s strani državljana Afganistana, ki z izjemo tega, da je v gozdu, ni znal povedati, kje je.

Pol ure kasneje je policiste poklical občan iz Rakitovca, h kateremu sta se zatekla migranta iz Irana in Afganistana. Povedala sta, da je v gozdu še več oseb, med njimi ženska, ki je pravkar rodila. Prebežnike sta policija in vojska locirali po GPS koordinatah. Skupaj jih je bilo deset, od tega štirje državljani Irana in šest državljanov Afganistana, bili so v gozdu, približno uro hoje iz Rakitovca. Reševalci in gasilci so migrantom nudili pomoč, mamo in novorojenko so odpeljali v izolsko bolnišnico. Policija sporoča, da sta zdravi, obe družini pa sta zaprosili za mednarodno zaščito.

Rojen na poti
V nedeljo ob 9.37 so policisti skupaj s predstavniki slovenske vojske na Socerbu pri gradu našli Maročanko s sedemmesečnim dojenčkom, ki se je prav tako rodil na poti, v Bihaću. Mati in otrok sta sicer prosilca za azil na Hrvaškem. Tudi zanju so policisti zagotovili osnovno oskrbo. Poskrbeli so za suha oblačila in vse ostale potrebščine za fantka, predvsem ob pomoči Centra za tujce in koordinatorke s Centra za socialno delo v Kopru.

Spomnimo, nedavno so na območju policijske postaje Ilirska Bistrica policisti rešili družino z majhnimi otroki, ki je celo noč preživela v snegu in mrazu.

Policist obdaril otroke migrantov
Policistov se zgodbe migrantov velikokrat dotaknejo in naredijo več od tega, kot se od njih pričakuje. Ravno včeraj je eden od ilirskobistriških policistov sam razveselil otroke družine migrantov, eden od otrok je star ravno toliko kot njegov sin. “Trudimo se, da bi jim v decembru prižgali vsaj majhno iskrico upanja na boljše življenje,” je sporočila Anita Leskovec s koprske policijske uprave.

Primorska24

Sorodno

Zadnji prispevki

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...