Revolucionarji širijo smrt tudi danes

Datum:

V nedeljo 9. maja 2021 je Evropa obeleževala dan Evrope To je dan, ko praznujemo mir in enotnost na stari celini. Obeležujemo namreč obletnico zgodovinske Schumanove deklaracije, v kateri je bil poziv po novi obliki političnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljala trajni mir med narodi v Evropi. Schumanov predlog se šteje za začetek povezovanja držav v Evropsko unijo. A medtem, ko Evropa praznuje formacijo Evropske unije, je Ljubljana še vedno ujeta odeta v rdeče, hkrati pa se niti ne obremenjujejo, da smo še vedno sredi epidemije. Na koncu bodo morali na račun takšnih zborovanj posledice nositi vsi, vključno z državnim proračunom, trpeli pa bodo najbolj tisti, ki se pravil držijo.

Ko se je francoski zunanji minister Robert Schuman 9. maja 1950 zavzel za oblikovanje evropske institucije, ki bi skrbela za skupno upravljanje industrije premoga in jekla je položil temelje za oblikovanje evropske institucije, ki bi skrbela za skupno upravljanje industrije in jekla. Leto kasneje je ideja postala realnost. Desetletja kasneje imamo Evropsko unijo, ki za razliko od slovenskih naslednikov komunistov obsoja vse totalitarne režime, vključno s komunizmom.

V Sloveniji je drugače. O tem smo se lahko prepričali tudi v nedeljo, 9. maja 1950. Na Prešernovem trgu so vihrale jugoslovanske zastave, v prvih vrstah pa so se oblečeni v partizanske uniforme prsili starčki, ki v času druge svetovne vojne niso mogli niti dvigniti puške, kaj šele se boriti proti nacionalsocializmu. So pa bili ravno pravšnja generacija, da so jim v jugoslovanskem komunističnem režimo dobro sprali možgane, in indoktrinacija niti po treh desetletjih samostojne države ne popušča. Ti ljudje so dandanes najbolj goreči predstavniki Zveze združenj borcev za vrednote NOB. Dejanskih borcev je bore malo, čas je naredil svoje.

Foto: STA

Hvalospeve partizanom je na prireditvi na Prešernovem trgu pel tudi ljubljanski župan Zoran Janković. A kakor je že večkrat izpostavil zgodovinar dr. Stane Granda, “To, kar Janković govori, ničemur ne ustreza. Prvič, Italijani so odšli že leta 1943, drugo dejstvo je, da zmaga ni bila tukaj, ampak je bila vojna dobljena na drugih frontah, ne pa pri nas. Takšno mnenje je skregano z osnovni dejstvi. S tem dejansko zanika delež zahodnih in vzhodnih zaveznikov in potvarja zgodovino. Norčuje se iz sovjetskih in ameriških žrtev.”

https://twitter.com/ThinkCritical33/status/1391367324809277445

Nacionalsocialisti so slovensko ozemlje zapustili zaradi dogajanj na vzhodni in zahodni fronti. “Okupatorji so se umaknili – ali se, če se kdo umakne zaradi drugih, temu reče osvoboditev? Dejstvo pa je, da so bili zelo hudi boji, tudi na robu Ljubljane, ogromno padlih.”

Neodgovorno do lastnega zdravja in zdravja drugih
Ob tem ne gre zanemariti tudi epidemiološkega vidika takega proslavljanja. Na zborovanju se zbralo več sto ljudi, precepljenost pa še vedno ni tolikšna, da bi omejili širjenje virusa. Prevladovali so starejši, mnogi prisotni niso nosili zaščitnih mask. Glede na to, da so ravno starejši najbolj ogroženi v času epidemije covid-19, bi lahko rekli, da nosijo glavo naprodaj. Seveda, na lastno odgovornost. Ko ali če zbolijo, pa bo njihovo oskrbo pokrila državna blagajna. To je ta socialistična mentaliteta. Oni bodo delali po svoje, za posledice njihovih dejanj, pa bodo plačevali vsi, tako zaradi vladnih ukrepov, ki bodo sledili kot odziv na širjenje epidemije, kot finančno, ko bo država pokrivala njihovo zdravljenje. Na koncu koncev pa najbolj trpijo tisti, ki se pravil držijo, takšna zborovanja pa povečujejo še dodatno obremenitev proračunski blagajni, če bo potrebno ponovno uvesti nekatere omejevalne ukrepe, ko se bodo pritiski na bolnišnice ponovno povečali.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...