Ta faksimile razkriva, da je šlo pri ovadbah zoper Mahniča in Tonina za črno operacijo Damirja Črnčeca in njegovih obveščevalno-policijskih navez

Datum:

Poznavalci politično-obveščevalne scene pravijo, da naj ne bi bilo več nikakršnega dvoma v to, da je v povezavi s kazenskimi ovadbami zoper aktualnega državnega sekretarja za državno varnost Žana Mahniča in ministra za obrambo Mateja Tonina šlo za črno operacijo nekdanjega direktorja Sove in državnega sekretarja za državno varnost v času vlade Marjana Šarca, Damirja Črnčeca.

Raziskovalni novinar Bojan Požar se je dokopal do elektronskega sporočila, ki ga je preiskovalec Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Marko Košir poslal poslanki SMC Moniki Gregorčič, ki je sicer tudi članica Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) in po njegovih navedbah kaže na nesporni dokaz politične motiviranosti kriminalistične preiskave.

“Pri kazenskih ovadbah zoper aktualnega ministra za obrambo Mateja Tonina (NSi) in državnega sekretarja za nacionalno varnost Žana Mahniča (SDS), zaradi vodenja Knovsa med vlado Marjana Šarca (očitali so jima ponarejanje uradnih listin in zlorabe položaja, Toninu pa še izdajo tajnih podatkov), je šlo za črno operacijo Damirja Črnčeca (LMŠ) in njegovih obveščevalno-policijskih navez, kot maščevanje Toninu in Mahniču zaradi pomembne vloge Knovsa pri razkrivanju afere Lepa Nataša-Sova, ki je Šarca na koncu odnesla tudi iz pisarne predsednika vlade na Gregorčičevi ulici,” poroča Požareport in dodaja, da zelo podobno najverjetneje velja za ovadbo, ki jo je zoper Mahniča vložila Tatjana Bobnar, ki je v času Šarčeve vlade zasedala mesto generalne direktorice policije.

Maščevanje za “lepo Natašo”
Pri tem je vredno spomniti, da je 30. septembra 2019 izbruhnila afera Lepa Nataša. Spomnimo. Iz poročila Knovsa je bilo razvidno, da Nataša Hribar sploh ni izpolnjevala pogojev za delovno mesto, kot je to zatrjeval Šarec. Dobila je celo pozitivno zdravniško spričevalo, čeprav je bila v tem času na dolgotrajnem bolniškem staležu, poleg tega ne zna tujega jezika, zaposlena pa je bila na delovnem mestu, na katerem naj bi se ukvarjala z mednarodnim sodelovanjem?! Glede navedbe, da z zaposlitvijo njegove prijateljice ni bilo vse v redu, je pred tem dejal, da sam pri tej zaposlitvi ni bil zraven in težko sodi. “To je stvar inšpektorata in Sove,” je menil. Tedaj pa je napovedal, da se bo vabilu Knovsa odzval, in sicer iz spoštovanja do parlamentarizma in do same institucije, “ne pa do tistih, ki to komisijo vodijo”. A spomnimo, da še preden je Knovs začel z raziskovanjem sporne zaposlitve, je Šarec zatrdil, da je Hribarjeva dobila službo na Sovi, ker “se je prijavila in je šlo vse po postopkih”. Na vprašanje, ali bo odstopil če se karkoli izkaže za neresnično, je dejal, da se “ne bo nič izkazalo, ker delamo po pravilih”. 

Foto: STA

Tonin je že prej opozarjal na vpletenost Črnčeca
Zanimivo pa je, da je Šarec v petek pred nepričakovanim odstopom z mesta premierja izvedel, kdo vse bo v zvezi s tem zaslišan na Knovsu in kaj vse bodo povedali. 27. januarja pa je nato sledil odstop, o katerem njegovi koalicijski partnerji niso vedeli nič. Tonin je sicer že v času, ko je v javnosti zavreščala novica glede ovadbe, opozoril na vpletenost Črnčeca. Opozoril je namreč: “Moj primer najbolj jasno kaže na to, kako je Črnčec zlorabljal represivne aparate države za boj proti takratni opoziciji.” Prav tako pa je tudi napovedal, da bo kaj kmalu bolj jasno, kako je vse skupaj za lase privlečeno in ob tem dodal, da ko bo vse skupaj jasno, bo ukrepal zoper Črnčeca. Kot lahko vidimo, so vse ovadbe sedaj padle.

Vir: Požareport

Iz dikcije faksimila elektronskega sporočila, ki ga je preiskovalec Marko Košir, 28. maja lani, poslal Moniki Gregorčič, je dobro razvidna politična motiviranost te kriminalistične preiskave oziroma zbiranja obvestil. Košir je namreč dobesedno gostilniško in cinično zapisal … “v prostorih NPU – dokler ga še imamo” in tako – sredi uradnega elektronskega sporočila poslanki vladne koalicije in članici Knovsa – namiguje na govorice, da Janševa vlada ukinja NPU. In to celo sredi uradnega dopisa (?!), s katerim de facto vabijo na policijsko zaslišanje. Mimogrede: po javno dostopnih podatkih iz različnih medijev dotični kriminalist Marko Košir sicer sodi med krog kriminalistov, ki jim pravijo tudi lovci na Janeza Janšo.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki